Genç yarenler dernekleşti

Genç yarenler dernekleşti

Uzun süredir Çankırı Merkez'de ocak yakan genç yarenler Başağa İsmail Karcı başkanlığında dernekleşti.

Çankırı Merkez'de uzun süredir ocak yakan genç yarenler Başağa İsmail Karcı'nın başkanlığında "Yaran Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği" adı altında Belediye İş Merkezi 4'üncü katta dernekleştiler.
 
Dernek Merkezinde Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki ve yazı ailesinden İbrahim Zencirci'ye bilgi veren Başağa İsmail Karcı "Yaran kültürünün özünden uzaklaşmadan gelecek kuşaklara aktarılması yönünde gayret göstermek amacıyla yıllardan bu yana verdiğimiz emeklerimizi bugün için resmileştirmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki süreçte Karatekin Üniversitesi ile birlikte yapacağımız ortaklaşa çalışmalarla yaren kültürünün köklerine sahip olan Orta Asya'daki kaynaklara kadar ulaşmayı ve insanımızı var olan kültürü gerçek manasıyla buluşturmayı hedefliyoruz." dedi.
 
Başağa Karcı sözlerini "Yaran'ın gösteri sanatı olarak yansıtılmasından ziyade bu kültürün bir 'yaşam şekli' olması yönündeki gayretlerimize destek veren tüm yaranlarıma ve yaran dostlarına teşekkür ediyorum" dedi.
 
Haber'deki fotoğrafta (soldan sağa) Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki, Başağa İsmail Karcı, İbrahim Zencirci ve Küçük Başağa Kürşat Çocar.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler