Genelev manzaralı cami!

Genelev manzaralı cami!

"'Namazımız kabul olmaz çünkü...''

Antalya’da geneleve 10 metre uzaklıkta cami yapıldı. Kıbleye durduklarında karşılarında genelevin bulunduğunu belirten vatandaşlar, namazlarının kabul olmayacağını düşündüğünden başka camilere gidiyor.

Antalya’nın Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesinde 42 yıllık genelevin karşısına inşa edilen Abdurrahman Gazi Camii geçen yıl ibadete açıldı. Antalya Müftülüğü de camiye imam atadı. Ancak bazı mahalle sakinleri genelevle arasında sadece 10 metre bulunan camide namaz kılmıyor. Kıbleye durduklarında karşılarında genelevin bulunduğunu belirten vatandaşlar, “Namazımız kabul olmaz” diyerek başka camilere gidiyor. Genelevin kaldırılması için 2 bin imza topladıklarını belirten muhtar Binali Güney “Belediye Başkanı genelevi kaldırma sözü verdi, bir yıldır bekliyoruz” dedi.

‘TEDİRGİN OLMAYIN’

Güney sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı mahalle sakinleri ‘Kıldığımız namaz kabul olmaz, burada namaz kılınmaz’ diyerek başka camilere gidiyor. Genelev civarında yaklaşık 130 bin kişi yaşıyor. Sadece cami için değil, mahallenin huzuru için de genelevin şehirdışına taşınmasını istiyoruz. Mahallede suç oranlarının da artmasına neden oluyor. Çevresinde kimse oturmak istemediği için ev fiyatları düşüyor.” Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser ise, “Herkes yaptığından mesuldür. Bu tür yerler camiden, cemaatten uzak olmalı. Kepez Belediyesi kaldırılması için çalışma başlattı. Zaten pek faaliyetinin olmadığını duyduk” diyerek cemaatin tedirginliğinin gereksiz olduğunu söyledi.(Habertürk)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler