Genelkurmay Başkanı: 250-270 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanı: 250-270 terörist öldürüldü

NTV'de, NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'ın yönelttiği soruları yanıtlayan Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel önemli açıklamalarda bulundu.

Sınır ötesi herakatla ilgili açıklamalar yapan Org. Necdet Özel,şunları söyledi...

Irak’ın kuzeyine yönelik olarak sınır ötesi harekat icra etme yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 17 Ekim 2011 tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılmıştır. Bu yetki TBMM tarafından hükümetimize verilmiştir. Yüce Meclisin hükümetimize verdiği yetki çerçevesinde siyasi ve askeri koşullar dikkate alınarak sınır ötesi kara harekatı yapılır. 17 Ağustos 2011 tarihinden beri yoğun bir şekilde Irak kuzeyindeki bölücü terör örgütü hedeflerine yönelik taarruzi hava harekatı ile topçu atışları icra edilmektedir. Ayrıca 20 Ekim 2011 tarihinden itibaren de birkaç bölgede sınır ötesi kara harekatı başlamış, halen devam etmektedir.

250-270 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, PKK terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki unsurlarını etkisiz hale getirmek ve örgütün fiziksel altyapısını tahrip etmek maksadıyla; 17 Ağustos 2011 tarihinden itibaren, Türk Hava Kuvvetleri uçakları ve karada konuşlu ateş destek vasıtaları ile bölücü terör örgütü hedeflerine yönelik harekat icra edilmektedir. İcra edilen bu sınır ötesi harekat ile;

-Çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre 250-270 terörist etkisiz hale getirilmiş 210’dan fazla teröristin yaralandığı öğrenilmiştir. (Bazı siyasi, diplomatik ve istihbarat kaynaklarına göre bölücü terör örgütünün kayıpları burada belirttiğimizin çok üstünde olarak ifade edilmektedir)

-Teröristlere ati altyapı önemli ölçüde tahrip edilmiş, bu kapsamda; muhtelif sayıda barınak, sığınak, depo, tesis/bina, cephanelik, uçaksavar mevzii, kontrol noktaları tahrip edilmiştir.

-Terör örgütü üzeriden psikolojik baskı oluşturulmuştur.

-Terör örgütü bazı gruplarını kendisi için daha güvenli gördüğü bölgelere kaydırma gayreti içerisine girmiştir.

-Hava harekatı neticesinde örgütten kaçan terör örgütü elemanlarının sayısında ciddi miktarda artış olduğu bilgileri de alınmıştır.

Irak kuzeyindeki bölücü terör örgütünün faaliyetleri mevcut keşif ve gözetleme vasıtaları ile sürekli olarak takip edilmekte ve bölücü terör örgütü üzerindeki baskı taarruzi hava harekatı ve topçu atışları ile sürdürülmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler