General soruşturmasına neden olan çiftlik

General soruşturmasına neden olan çiftlik

Orgeneral Bilgin Balanlı hakkında soruşturmaya neden olan Eskişehir’deki Bilvanis çiftliği, Menzil tarikatının merkezi…

Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı hakkında soruşturmaya neden olan Bilvanis çiftliğinin, Menzil tarikatının merkezi olduğu belirlendi. ‘’İrticai faaliyetlerde bulunulduğu’’ gerekçesiyle izlenen ve uçaklarla bombalanmasına yönelik de plan yapıldığı ileri sürülen çiftlik, Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi yakınlarında bulunuyor.

Eskişehirin Sivrihisar ilçesine bağlı Aşağı Kepen Köyü hudutları içersinde bulunan çiftlik, ‘’Ağabeydin Potoğlu Çiftliği’’ olarak da biliniyor. Halk arasında ise ‘’Bilvanis’’ olarak anılıyor. 2003’te kurulan çiftlikte, bir süre önce ölen menzil şeyhi Muhammed Raşid Erol’un oğlu Fevzettin Erol ve ailesi ile menzil üyeleri yaşıyor. Bu kişilerin ‘’Nakşibendi tarikatının Halidi koluna bağlı bir dergahın’’ üyeleri olduğu belirtildi.

YENİ ŞEYH FEVZETTİN EROL
Adı çiftlik olarak geçmesine rağmen çorak bir arazi yapısında kurulan ve tarım da yapılan yerleşim biriminde dini eğitim verilen büyük binalar ve yurt tipi kalınacak birimler bulunuyor.

Daha önce Adıyaman’ın Menzil köyünde bulunan tarikatın bir bölümü, Raşit Erol’un ölümünden sonra önce Ankara’ya sonra da Eskişehir’e taşındı ve Fevzettin Erol şeyh oldu. Cemaat ekonomik gücünü özellikle kendilerine derviş adını veren müritlerin kurduğu şirketlerden alıyor. 

Adıyaman Menzil ve Ankara merkezleri özellikle alkol ve uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin de ziyaret ettiği yerlerden biri… Menzil şeyhi Raşit Erol, 12 Eylül askeri yönetimi tarafından Gökçeada’da mecburi ikamete de tabi tutulmuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler