Germece Köprüsü 20 günde göçtü

Germece Köprüsü 20 günde göçtü

Hizmete girmesinden yaklaşık 20 gün sonra çöken Germece Köprüsü ile ilgili olarak Çankırı Valiliği, bilirkişi heyeti oluşturma sürecinde.

Yıllardır yaşadıkları sıkıntılardan kurtulduklarını düşünen Germeceliler, hizmete girdikten yaklaşık 20 gün sonra çöken köprü nedeniyle yeniden eski günlerine dönüş yaptılar.

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, Çankırı Merkez'e bağlı Germece köyünde yaşayanlar, bugüne kadar yapılmayan köprü nedeniyle Karaşıh ve Bucak yolunu (Külburun köprüsü) dolaşarak kendi köylerine ulaşabiliyorlardı. Bununla birlikte köyde hayvancılık yapan yaklaşık 20 aile de, hayvanlarını Bozkır'a yaymak için Satılar ve Tüney'den gelen ve köylerinden geçen Terme çayını yılın büyük bir bölümünde aşamıyorlardı.

KÖPRÜ İLE İLGİLİ GÖRÜNTÜLER İÇİN

KÖPRÜNÜN MALİYETİ 44 BİN TL
Germece köylülerinin yaşadıkları mağduriyetleri gözönüne alan Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, ihtiyaç duyulan köprünün yapımı için Germece muhtarlığına 34 bin tl kaynak sağladı. Köy muhtarlığı da kendi aralarında topladıkları 10 bin tl'yi Valilikten gelen ödeneğin üzerine koyarak toplamda 44 bin tl'ye yeni köprüyü Çankırı Ticaret Odası Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Topal'a yaptırdı.

PROJE, KÖY HİZMETLERİNİN
Germece köyüne yapılan yeni köprünün projeleri ve kontrollük işleri Köy Hizmetleri  mühendislerince yapıldı. Haber Merkezimizin edindiği bilgilere göre köprünün ayakları için projede yer alan ölçülerin yeterli düzeyde olmaması nedeniyle, geçtiğimiz cumartesi günü (18 Aralık 2010) köprünün ayakları, Terme çayının suları tarafından aşındırıldı ve yeni köprü kısa zamanda göçtü.

VALİ UZUN, SUÇLULARIN BULUNMASI İÇİN
Germece köprüsünün göçmesinden sonra olay yerine gelen Çankırı Valisi Şemsettin Uzun'un "Oluşturacağımız heyet ile suçlunun bulunması için gayret göstereceğim. Suçlu kimse cezasını çekecek. 44 bin tl para harcandı ortada köprü yok. Yenisini yapmak için de çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacak" dediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler