Gezi olaylarında görev yapan polise ikramiye!

Gezi olaylarında görev yapan polise ikramiye!

Taksim Gezi Parkı eylemlerinde aşırı güç kullandıkları için günlerce tartışmaların odak noktası olan polise verilecek ikramiye belli oldu.

Buna göre eylemlerde görev alan Çevik Kuvvet'e 24 maaş taltif ödülü verilecek. 5 Yıllık polisin maaş taltifi 45 TL'den hesaplanıyor. Maaşa en az 1080 TL eklenecek
 
Habertürk'te yer alan habere göre Emniyet Genel Müdürlüğü günlerce zor koşullarda görev yapan bu polislere ikramiye verme kararı aldı. Tüm Gezi eylemleri boyunca kesintisiz görev yapan polis birimlerinden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne 24'er maaş ikramiye verilecek. İkramiyeler İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya illerinde Çevik Kuvvet şube müdürlüklerinde görev yapan polislerin hesaplarına yatırılacak.
 
Polislerin maaş sistemleri farklı olduğu için mesleğe yeni başlayan bir memurun çıplak maaşı yaklaşık 36 lira görünüyor. Buna göre 24 maaş ikramiye hakkı kazanan bir memur 880 lira civarında para alacak.
 
Taltif maaşı kıdeme göre 45 ile 200 TL arasında değişiyor. 5 yıllık polisin maaş taltifi 45 TL'den 15 yıllık polsin maaş taltifi ise 200 TL'den hespalanıyor.
 
Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görev yapan polislerin büyük bölümü birkaç yıllık memur olduğu için ortalama bin lira ikramiye alacaklar. Aynı şubelerde görev yapan emniyet müdürlerinin hesaplarına ise 3 bin lira yatacak. Gezi Parkı ikramiyesi, bir polisin alabileceği en yüksek ikramiye. 24 maaş ikramiye, çok başarılı operasyonlara katılan ve görevlerinde başarılı olan polislere veriliyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler