Giresun’da askeri helikopter düştü: 7 şehit, 8 yaralı

Giresun’da askeri helikopter düştü: 7 şehit, 8 yaralı

Giresun'da, bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden komutanların içinde bulunduğu skorsky tipi askeri helikopter, Tohumluk Yaylası'na düştü.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı’ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra’ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti. İçinde Tuğgeneral Doğru ile bir Albay, 2 binbaşı olmak üzere 15 kişinin bulunduğu helikopter dün saat 17.30 sıralarında kötü hava şartlarından dolayı Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası’na düştü. Kazada 7 şehidin, 8 de yaralının olduğu belirtildi. Düşen helikopterde bulunan Tuğgeneral Doğru kazadan yaralı kurtuldu.

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ’DEN AÇIKLAMA
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, helikopter kazasının tamamen hava koşullarından kaynaklandığını belirterek, “Hiçbir şekilde dışarıdan müdahale veya ona benzer saldırı nedeniyle düşme gibi bir hadise söz konusu değildir” dedi.

Giresun'un Alucra ilçesinde bir şehit yakını ve askeri personel ile bayramlaştıktan sonra Giresun'a dönüşte Alucra ilçesinde orman alana düşen helikopterde 2'si asker, 4'ü askeri personel eş ve çocukları olmak üzere 7 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı.

Yaralıların tedavi gördüğü hastanelerden Yağlıdere Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, daha sonra Giresun Devlet Hastanesine geçerek buradaki yaralılarla ilgili bilgiler aldı. Daha sonra basın mensuplarına kazayla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, helikopter kazasının tamamen hava koşullarından kaynaklandığını söyledi.

Helikopter kazasında 7 kişinin şehit olduğunu 8 kişinin ise yaralandığını belirten Canikli, “Bugün saat 17.15 sıralarında 15 kişiyi taşıyan Skorsky helikopterimiz Tohumluk mevkiinde özellikle yoğun sis ve kötü hava koşulları nedeniyle ki halen daha devam ediyor. 7 kişi hayatını kaybetti. 8 tane yaralımız var. Yaralılardan 5'i Giresun Devlet Hastanesinde tedavi görüyor. Bir yaralımız Alucra Devlet Hastanesinde, bir yaralımız ise Sivas'a sevk edildi. Diğerleri de buraya gelmek üzere. Jandarma Bölge Komutanımız ve ekibi bugün Alucra'da bazı karakollara ve jandarma birliklerine özellikle terörle mücadele konusunda özel olarak görevlendirilen birliklere bayramlaşmaya gittikten sonra dönerken bir kaza meydana geliyor. Kazanın nedeni tamamen olumsuz hava şartları. Hiçbir şekilde dışarıdan müdahale veya ona benzer saldırı nedeniyle düşme gibi bir hadise söz konusu değildir” diye konuştu.

Helikopter kazasında hiçbir patlamanın söz konusu olmadığını kaydeden Canikli, “Hem şehitlerimiz hem de yaralılarımız çarpmaya bağlı olarak meydana gelen başta ve göğüsteki travmalardır. Hiçbir patlama söz konusu değildir. Düşme esnasında ya da bir yangın durumu söz konusu değildir. Yaralılarımız ve şehitlerimizin hiçbir tanesinde yanık mevcut değildir. Çarpmaya ve travmaya bağlı olarak yaralanmış veya şehit olmuşlardır. Özellikle sosyal medyada birileri tarafından farklı bir şekilde düşürüldüğü noktasında bir takım söylemler var” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Giresun İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin, Pilot Yüzbaşı Hilmi Özer, Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran Doğru, kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan ve Uzman Çavuş Adem Kara’nın eşi Sema Kara.

Durumu ağır olan Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan Erzincan Devlet Hastanesi’ne, Astsubay Üstçavuş Cemalettin Çoban Giresun Devlet Hastanesi’ne Jandarma Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

PİLOT, ŞEHİT SAYISININ ARTMASINI ENGELLEMİŞ
Öte yandan; Cumhuriyet Gazetesinin bölgedeki askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre, pilot düşmeden kuleye arıza bildirimi yaptı. Kurtarma planı için bilgiler gönderen pilot ‘Helallik' istedi. Yere çarpma sırasında patlama olmaması için yakıt tahliyesi gerçekleştirdi. Olabildiğince yumuşak iniş yapmak için havacılık tabirinde “Ağaçları hamak olarak kullanmak” yolunu seçti. Askeri kaynaklar, bu yöntemin şehit sayısının daha fazla artmasını önlediğine dikkat çekti. Olaydan sonra Erzincan ve Malatya'dan 2 helikopter ve bir insansız hava aracı bölgeye gönderildi. 14 kişilik ekip bugün bölgede inceleme yapacak. Ekibin ön raporları bir ay içerisinde, kesin raporu 3 ay içerisinde hazırlamaları bekleniyor.

GENELKURMAY’DAN AÇIKLAMA: 7 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Giresun Tohumluk Köyü’nde meydana gelen helikopter kazasına ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’ndan yazılı bir açıklama yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

"05 Temmuz 2016 Salı günü, zor şartlarda görev yapmakta olan karakol personeli ve aileleri ile bayramlaşmak ve onlarla birlikte olmak maksadıyla, Giresun-Alucra ve Gümüşhane-Kozağaç Jandarma Karakollarını ziyareti müteakip, Giresun'a dönerken saat 17.15 sularında bir adet Sikorsky helikopteri, Giresun-Alucra ilçesi Tohumluk Köyü mülki sınırları içerisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşmüştür.

Söz konusu elim olay neticesinde; saat 22.00 itibariyle helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından yedi kişi maalesef hayatını kaybetmiş, yaralanan sekiz kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir.

Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda hayatını kaybeden personelimiz ve aile fertlerine Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler