Göçen yol Meclis gündeminde!

Göçen yol Meclis gündeminde!

Çankırı ili sınırları içerisinde yaşanan olayı, Kastamonulu milletvekili TBMM gündemine taşıdı...

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, İnköy'deki yol göçüğünü soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Serdaroğlu Ulaştırma Bakanı Habib Soluk'a "Müteahhit firmanın ve karayolu ekiplerinin kusuru olup olmadığı yönünde bir soruşturma yapacak mısınız?" diye sordu.

Serdaroğlu Ankara-Kastamonu bölünmüş yol çalışmaları ve özellikle İndağ mevkiinde yürütülen yol çalışmalarıyla ilgili 2010 Mayıs ve Haziran aylarında iki soru önergesi vererek, yolların kalitesizliğine ve yaşanan sorunlara dikkat çektiğini ancak her iki önergesinin de Ulaştırma Bakanlığı'nca yanıtlanmadığını söyledi.

haber-yol-resim-02.jpg

Kastamonu-Ankara Karayolunun Ilgaz İnköy mevkiindeki çok şeritli yolda meydana gelen büyük göçük Meclis gündemine taşındı. MHP Kastamonu milletvekili Mehmet Serdaroğlu, göçükle ilgili, Ulaştırma Bakanı Habib Soluk'un yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, çok şeritli yolun iki şeritlik bölümünün tamamen göçtüğünü, şans eseri büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü belirtti. Serdaroğlu, yolun daha birkaç ay önce müteahhit firmadan teslim alındığını vurgulayarak karayolunda göçükten önce çatlaklar olduğu yönünde şikayetlerin bulunduğunu kaydetti. Serdaroğlu, yolun kalan tek şeridinde de göçük tehlikesi bulunduğunu ifade ederek, bu nedenle servis yolu yapılarak, yolun tamamen trafiğe kapatılabileceği şeklindeki iddialara dikkat çekti. Serdaroğlu, Bakan Soluk'a şu soruları yöneltti:

"Göçük yaşanan ve birkaç ay önce teslim alınan yol hangi müteahhit firmaya yaptırılmıştır?

Göçükten önce yolda çatlaklar bulunduğu ve ulaşımın tek şeritte düşürüldüğü iddiaları doğru mudur? Doğru ise göçük yaşanmadan yol neden trafiğe kapatılarak, hemen tamirata alınmamıştır? Müteahhit firmanın ve karayolu ekiplerinin kusuru olup olmadığı yönünde bir soruşturma yapacak mısınız'Sorumlular hakkında ne tür bir işlem yapmayı düşünüyorsunuz?"

"UYARMIŞTIM"
Serdaroğlu, Ankara-Kastamonu bölünmüş yol çalışmaları ve özellikle İndağ mevkiinde yürütülen yol çalışmalarıyla ilgili 2010 Mayıs ve Haziran aylarında iki ayrı soru önergesi vererek, yolların kalitesizliğine ve yaşanan sorunlara dikkat çektiğini de hatırlattı. Serdaroğlu, geçen yıl verdiği önergelerde, yol yapım çalışmalarının çok uzadığını, özellikle Ankara Çankırı arasında yapılan yolların kalitesiz olduğunu, yapılan yollarda çökme ve dalgalanmalar olduğunu belirterek, yeni yapılan yolların 1-2 yıl içinde kullanılamaz hale gelmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade ettiğini söyledi. Serdaroğlu, geçen yıl eski Bakan Yıldırım'a "Özellikle Ankara-Çankırı Karayolunda seyahat ederek, yeni yapılan yolu denetlemeyi düşünüyor musunuz?" diye sorduğunu ancak her iki soru önergesinin de Bakan tarafından yanıtsız bırakıldığını kaydetti. (ANKA)

SÖZCÜ18'İN NOTU
Çankırı ili sınırları içerisinde yaşanan olay, Kastamonu milletvekili tarafından TBMM gündemine taşınıyor.

Çankırı'nın ikisi iktidar 3 milletvekili var!

Ilgaz İndağı'nda 4.7 milyon tl'nin toza dumana karışması ile birlikte başlayan yayınlarımıza bugüne kadar "tek kelime" söz etmeyen, Ak Parti milletvekilleri Dr. Nurettin Akman ve Suat Kınıklıoğlu, şu saatlere kadar hala tek cümlelik bir açıklama yapmadılar...

Öyle görülüyor ki, konuyla ilgili bırakın "soru önergesi" basın açıklaması dahi yapmaya gerek görmeyen iki milletvekilini bir kez daha şiddetle kınıyor, Sözcü18.com olarak konuyla ilgili açıklama yapılıncaya kadar, her iki milletvekilinin "basın bültenlerini" yayımlamayacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz...

MHP MİLLETVEKİLİ MEHMET SERDAROĞLU'NUN DİKKATİNE

Bununla birlikte; önceki gün çöken yolun macerası yolu son olarak inşaa eden müteahhitle başlamamakta. Yolun bugün yaşadığı kader, Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliği (Kaymakam, 2 İl Genel Meclis Üyesi, 2 muhtar) tarafından 4.7 milyon tl'ye YÜ-KO İnşaat'a ihale edilmesiyle başlamıştır.

Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin "ita amiri" Çankırı Valisi'dir... Çankırı Valisi Şemsettin Uzun'un olurları ile YÜ-KO İnşaat hakedişlerini almaya hak kazanmıştır.

Bu yol 3 Mart 2011 tarihi itibariyle 15. Bölge Karayolları Müdürü Abdulkadir Renklibay'ı görevinden etmiştir. Konu, Karayolları Bölge Müdürünün koltuğundan olmasıyla kapanmamalı, emekliliğini beklemekte olan Çankırı Valisi Şemsettin Uzun'un yapmış olduğu icraatler de yargı yoluna taşınmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler