Göçük altından kötü haber

Göçük altından kötü haber

Erciş'te enkaz altında kalan görme engelli İsmail Akçil ile kızları Dilber ve Sümeyye'nin cesetleri birbirlerine sarılı ele ele olarak bulundu.

Van'ın Ecçiş İlçesinde depremde ortadan kaybolan görme engelli 39 yaşındaki İsmail Akçil ile kızları 8 yaşındaki Dilber ve 13 yaşındaki Sümeyye Akçil'in cesetleri bugün binanın enkazında birbirlerine sarılı ele ele olarak bulundu. Böylece depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 605'e yükseldi.

Erciş'te anahtarcılık yapan ve 20 yaşında hastalığa bağlı görme yeteneğini kaybeden İsmail Akçil, okuldan arta kalan zamanlarda kendisine yardım eden kızları Dilber ve Sümeyye Akçil ile depreme, kilitli kalan olan bir otomobilin kapısını açmaya çalışırken yakalandı. İsmail Akçil'den deprem sonrası bir daha haber alınamadı. Ailesinin kayıp ilanları bastırıp ilçenin çeşitli noktalarına astırarak aramaya başladığı Akçil ve iki kızı için önceki gün en son görüldükleri yer olan Emrah Caddesi üzerindeki Noter adı binada, Kore, Van ve Erzurum arama kurtarma ekipleri tarafından arama kurtarma çalışması başlatıldı.

EL ELE VE BİRBİRLERİNE SARILI
Bina enkazında 3 gün süren çalışmada bugün saat 15.00 sıralarında baba ile 2 kızının cesetlerinin enkazda bulunduğu belirlendi. Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından İsmail Akçil, kızları Dilber ve Sümeyye'nin cesetleri birbirlerine sarılı ve ele ele olarak bulunup, çıkarıldı. Baba ve kızlarının cesetlerinin çıkarılması sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Enkazdan eşi ve 2 kızının cesetlerinin bulunması üzerine Emine Akçil ile diğer kızı 14 yaşındaki Rümeysa, sinir krizleri geçirdi. Anne ve kızı yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.Cesetlerin çıkarılması sırasında görüntü almaya çalışan gazetecilerle, aile arasında küçük tartışmalar yaşandı.

ÖLÜ SAYISI 605'E YÜKSELDİ
Van'da 23 Ekim günü meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı baba Akçil ile 2 kızlarının cesetlerinin bulunmasıyla 605'e yükseldi. Depremde kaybolduğu belirtilen öğretmen 29 yaşındaki Dursun Demir'in arama çalışmaları ise sürdürüyor. Demir'in depremin ardından Erciş'te görüldüğü öne sürülmüştü. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler