Gökçek, asırlık ağaçları kesti!

Gökçek, asırlık ağaçları kesti!

Büyüşehir Belediyesi teleferik için 40 yıllık kara çamları kesti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şentepe - Yenimahalle arasında yapılacak teleferik projesinin ikinci durağına denk gelen yarım asırlık ağaçları kesti. Gezi Parkı eylemleri sonrasında vatandaşın benzer tepkisinden çekinen ekipler, ağaçları sabaha karşı 03.30’da söktü. 
 
Taksim'de başlayan ve Türkiye'ye yayılan Gezi Parkı eylemlerine benzer bir durum Başkent'te yaşanıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şentepe-Yenimahalle Teleferik Projesi dolayısıyla ağaç kesim ve sökümü yaptı. 
 
20 AĞAÇ SÖKÜLDÜ, 17 AĞAÇ KESİLDİ 
Önceki gece sabaha karşı, Büyükşehir Belediyesi ekipleri Şentepe-Yenimahalle güzergahından geçmesi planlanan teleferik hattı için 37 ağacı "yerinden etti". Büyükşehir Belediyesi, teleferik güzerhanın da bulunduğu Şentepe-Yunus Emre kavşağında bulunan 37 ağaçtan 20'si sökülürken, 17'si ise nakledilememesi nedeniyle kesildi. 
 
bpsexnkcyaarg9n.jpg
 
HER GÜN EYLEM 
Belediyenin "sahurda ağaç operasyonu"na 200 kişilik grup eylem yaparak tepki gösterdi. Yenimahalle’de oturan vatandaşlar ağaçların söküldüğü alana gelerek belediyeyi protesto etti. Vatandaşın ağaçların sökülmesini protesto etmesi üzerine bölgeye çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’lar sevk edildi. 
 
Tepkilerini dile getiren vatandaşlar her akşam ağaçların söküldüğü alanda toplanarak protesto yapma kararı da aldı. Teleferiğin ikinci durağının yapılacağı bin 475 metrekarelik Yunus Emre Kavşağı’nda yaklaşık 35 kara çam bulunduğunu aktaran çevre sakinleri ağaçların ise 40 yıllık olduğunu söyledi. 
 
"YANGINDAN MAL KAÇIRILIYOR"
Ağaçların kesilmesine tepki gösteren TMMOB Ankara Şubesi Başkanı Ali Hakkan, "Teleferiğin ayaklarının bulunacağı kavşakta hiç ağaç kalmadı. Projenin iptali için açılan dava sürerken, bilirkişi keşfi yapılmışken, belediye yangından mal kaçırırcasına ağaçları katletti" dedi. 
 
TMMOB Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan ise, "Teleferik hattında halkın tepkisinden korktuğu için gece ağaç kesen bir belediyenin ömrü de meşruiyeti de bitmiştir" şeklinde konuştu. Candan, "Başbakanı AOÇ'de ağaç kesip saray yaptırırsa, Meclis Başkanı Seğmenler'de ağaç kestirerek yavru saray yaptırır, Belediye Başkanı da ağaç kesip teleferik hattı yaptırmak ister" diye konuştu.
 
GÖKÇEK: PROJE ÇEVRE DOSTU
Gelen tepkilere yanıt veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Kişi başına düşen yeşil alan miktarı en yüksek kent olan Ankara’da, Büyükşehir Belediyesi’ne kimse yeşillendirme çalışmalarına ilişkin ders veremez" dedi. Gökçek, teleferik projesini de "belediyenin çevre dostu projelerinden biri" olarak nitelendirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler