Gökçek faturayı kesti!

Gökçek faturayı kesti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 680 işyerinin yangın sonrası itfaiye müdürünü görevden aldı.

Başkent'te dün gece yarısı meydana gelen ve 687 iş yerinin kül olduğu yangın felaketi Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Ceyhun Karakuş’u görevinden etti.

Ankara tarihinin en büyük yangın felaketlerinden biri olmasına rağmen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e bilgi verilmedi. Saat 03.00’te büyük yangını tesadüfen öğrenen Gökçek, İtfaiye Müdürü Karakuş’a telefon etti. Olayla ilgili kendisine haber verilmeyen Gökçek çok sinirlenerek, "Sizi daha once de uyarmıştım. Büyük bir yangın olduğunda saat kaç olursa olsun beni arayın demiştim. Bu talimatımı dinlemeyen bir müdürle daha fazla çalışamam" diyerek Karakuş’u görevden aldı.  
 
SABOTAJ İDDİASI
Altındağ İlçesinde Rus Pazarı olarak bilinen Yunus Emre Halk Çarşısı’nı saran yangın kısa sürede büyüdü. Yangın 5 saat süren müdahalenin ardından ancak sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi.
 
Çarşısı bekçisi Davut Yılmaz, yangınla ilgili olarak, “Patlama sesi duydum. Yandaki benzinlik patladı sandım, baktım bizim burası yanıyor. İtfaiyeye haber verdik. Kendi imkanlarımızla söndürmeye çalıştık ama başaramadık” dedi. Yunus Emre Halk Çarşısı Dernek Başkanı Özal Balkalı, 680 dükkanlı çarşıdaki yangının sabotaj olabileceğini öne sürdü.
 
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Yunus Emre Halk Çarşısı’nda çıkan yangına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Ankara’nın köklü çarşılarından Yunus Emre Çarşısı’nda 680 iş yeri adeta yerle bir olmuş durumda. Yangında işyerini kaybeden esnafın borçları acilen ertelenmeli” görüşüne yer verdi.
 
9376c0c2806c02e150b0f4eeaf14cf05_k.jpg
 
YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, çarşıda meydana gelen yangının elektrik kontağından çıktığını açıkladı.
 
Vali Yüksel, yangının 1 numaralı peronda bulunan 33 numaralı dükkandaki elektrik kontağında kaynaklandığını belirterek, "Çarşı bekçisinin ifadeleri ile Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediye'si belge ve raporları ışığında yangının elektrik kontağından çıktı." dedi.
 
Yüksel ayrıca, çarşıda daha önce de elektrik kontağından meydana gelen arızaların olduğuna dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler