Gökçek, Kavak Köyü şenliklerinde

Gökçek, Kavak Köyü şenliklerinde

Çankırı’nın Yapraklı Kavak Köyü Şenlikleri Kavak köyü Dağeteğinde coşku ile kutlandı.

1 Temmuz Pazar Günü Köy Yaran ekibinin, müzik eşliğinde Kavak Köyünün konukları olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve konuklarını kendine özgü bıçak oyunu ile karşıladılar.

Kavak Köyüne helikopterle gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, sözlerine "Sevgili Çankırılı Hemşehrilerim" diye başladı.
 
kavakkoyu-melihgokcek-sozcu-resim-077.jpg
 
Başkan Gökçek, “"Hemşehrilerim diyorum, çünkü Ankara’'daki Çankırılı, Çankırı'’da oturan Çankırılı'dan daha çok, dolayısıyla hemşehri sayılırız"” diye devam eden Gökçek; “"Bu sene ağırlıkla festivallere daha çok önem veriyoruz, sadece Ankara'da değil Ankara dışındaki hemşerilerimize de destek olmaya çalışıyoruz. Özellikle çocuklarımızı sevindirmeye çalışıyoruz ve onlara top ve hulahop dağıtıyoruz. İkramlarımız oluyor, bu suretle kaynaşmamız daha kolay oluyor, sizlere ne kadar hizmet etsek azdır. Çankırı’'nın yiğit insanlarının bizim yanımızda ayrı bir yeri var, size karşı ayrı bir muhabbetimiz var, hepinizden Allah Razı olsun"” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Ayrıca Çankırı’'nın bu yerinde dalak hastalığına iyi gelen dalak suyunun olduğunu söyleyen Çankırılı Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yağlı Güreş Yürütme Kurul Başkanı Mehmet Ayhan "buraya dışarıdan insanların köyümüze 3–5 günlüğüne geldiğini ve bu sudan yararlandıklarını" söyledi.
 
Yurda dağılmış Kavak köylüleri köylerinde bir araya getiren şenliğe katılan gurbetçiler birbirlerini tanıma, hasret giderme ve doyasıya eğlenme imkanı buldu.
 
Güreş müsabakaları ve piyango çekilişi yapıldı, çekişmeli geçen çuval yarışı, yumurta yarışı ve yoğurt yarışında dereceye girenler ödüllendirildi.
 
Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yağlı Güreş Yürütme Kurul Başkanı Mehmet Ayhan ve köy sakinleri, Kavak Köyü Şenliklerine katkılarından dolayı Vali Vahdettin Özcan'’a ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'’e plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler