Gökçeke şok ceza!

Gökçek'e şok ceza!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, tazminat ödemeye mahkum edildi.

Yayın yoluyla Şehir Plancıları Odası’na hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında “tedavüldeki en düşük para birimi” olması nedeniyle "1 kuruş" manevi tazminat davası açılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, tazminat ödemeye mahkûm edildi.
 
TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Necati Uyar yaptığı açıklamada, “Hukuksuz işlemleri Odamızca açılan davalarla defalarca iptal edilen İ. Melih Gökçek'in, bu işlemleri düzeltmek yerine Odamıza ve mesleğimize hakaret etmesi nedeniyle açılan dava, Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 30 Ekim 2013 tarihinde sonuçlandırıldı ve İ. Melih Gökçek, Odamıza, talebimize uygun olarak ‘1 kuruş’ manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi” dedi.
 
Gökçek hakkında manevi tazminat istemiyle dava açılmasına neden olan açıklamanın, Şehir Plancıları Odası tarafından “Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı 1/5000 Ölçekli ve 1/1000 Ölçekli İmar Planları” hakkında açılan davada 2012 yılı Şubat ayında yürütmeyi durdurma kararı verilmesi sonrasında yapıldığını belirten Uyar, şunları kaydetti:
 
“Dikmen Vadisi konusunda alınan kararın basına yansıması sonrasında konu ile ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, hukuksuz uygulamaları nedeniyle Dikmen Vadisi halkından ve Ankaralılardan özür dilemek yerine, benzer durumlarda alışkanlık haline getirdiği gibi, ‘Şehir Plancıları Odasına ben samanlık peyzajı bile çizdirmem’ diyerek Odamıza ve mesleğimize hakaret etmeyi tercih etmişti.
 
Alınan kararla, yirmi yıl süren başarısızlığını ve yarattığı talan düzenini gizlemek için, halkına gerçekleri söylemek yerine yanıltarak uyutmayı, Ankara kentinin ve Ankaralıların haklarını savunan kesimlere karşı hırçınlaşmayı ve hakareti tercih eden İ. Melih Gökçek`in bu yaklaşımına karşı belirlediğimiz değer, yargı tarafından da tescil edilmiştir.
 
Odamız tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne karşı açılan bu davada alınan karar, tüm diğer davalarımızda olduğu gibi, Odamızca yürütülen çalışmaların hukuka, kamu yararına uygunluğunun ve haklılığının bir kez daha tescillenmesi anlamına da gelmektedir.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler