Gökçek'e yumurta atanlara 10'ar yıla kadar hapis talebi

Gökçek'e yumurta atanlara 10'ar yıla kadar hapis talebi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e yumurta atan iki kadının yargılamasında ilginç ifadeler...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, kürtajla ilgili açıklamaları nedeniyle, 2 Haziran 2012'de, İzmir Caddesi'ndeki esnaf ziyareti sırasında yumurta atan iki kadının "tehdit, hakaret ve mala zarar verme" suçlarından 3 yıl 6'şar aydan 10 yıl 4'er aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Davaya Gökçek'in koruması Selçuk Sarıkaya ve sanık avukatı Tonguç Cankurt'un diyalogları damgasını vurdu.

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Neslihan Uyanık ve Nebiye Merttürk ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, 2'si Gökçek'in koruması, 4 kişi tanık olarak dinlendi.

Tanık Elif Doğan, daha önce verdiği ifadeyi tekrarladığını belirterek, "Beni en çok etkileyen, 2 genç çocuğun ölümle tehdit edilmesiydi. O yüzden müdahalede bulundum" dedi. "Kimin tehdit ettiğinin" sorulması üzerine Doğan, "Belediye başkanı değil, korumalarıydı" ifadesini kullandı.

'GÖKÇEK İÇİN ÖLÜRÜM DE ÖLDÜRÜRÜM DE...'

Gökçek'in koruması Selçuk Sarıkaya da savcıya verdiği ifadeyi tekrarladığını söyledi. Sanıkların avukatlarından Tonguç Cankurt, sanığa "Görüntülerde 'Gökçek benim babamdır. Onun için ölürüm de, öldürürüm de' diyorsunuz. Boğarak öldürmekten mi bahsediyorsunuz? Açar mısınız?" sorusunu yöneltti.

'BUGÜN DE OLSA AYNISINI YAPARIM'

Gökçek'in avukatı Çağrı Alkan, sorunun davayla ilgisi olmadığına ilişkin itirazda bulunurken, tanık Sarıkaya, "İşimin gereğini yaptım. Bugün de olsa aynısını yaparım" dedi. Sanık Nebiye Merttürk, tanığa, "İnsan öldürmek göreviniz midir?" diyerek tepki gösterdi.

Tanıklardan İlyas Aslan, daha önce savcıya verdiği ifadeyi tekrarladığını bildirirken, tanık Sevinç Hocaoğulları da olay yerine gittiklerinde sanıkların bir dükkanın içine kapatılmış olduklarını gördüğünü anlattı.

Cumhuriyet Savcısı Şafak Güler, esas hakkındaki görüşünde, sanıkların olay sırasında Gökçek'e hakarette bulunduklarını, tehdit ettiklerini ve attıkları yumurtalarla ceketini kirlettiklerini ifade ederek, "tehdit, kamu görevlisine hakaret ve mala zarar verme" suçlarından 3 yıl 6'şar aydan 10 yıl 4'er aya kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

'CEKETİN EDERİ NEDİR'
Sanık avukatlarından Ender Büyükçulha, ceketteki zararın tespiti için bilirkişi incelemesi yapılmasını isteyerek, "Leke kalıcı mı, ceketin ederi nedir, bunların tespiti gerekir" dedi. Sanık avukatları ayrıca, Gökçek'in duruşmaya gelerek ifade vermesini istedi.

Hakim Şahin Kurt, hazırlık aşamasında ifade vermesi nedeniyle Gökçek'in dinlenmesinden vazgeçilmesine karar verdi. Ceket üzerinde bilirkişi incelemesi yapılması talebini reddeden Kurt, sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler