Gökçek'in açtığı dava kâbusu oldu

Gökçek'in açtığı dava kâbusu oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında 2013’te attığı tweet nedeniyle başı beladan kurtulmayan Eyüp Hanoğlu’nun 3 Şubat’ta davası var.

Avusturya’da yaşayan Hanoğlu, davadan sonra ülkeye dönemeyebilir. İşini de kaybeden Hanoğlu, yaşadığı mağduriyet nedeniyle karşı dava açmaya hazırlanıyor. Melih Gökçek, Nisan 2013’te Twitter üzerinden bir kadın kullanıcı hesabına; “Sen çok mu kürtaj yaptırdın? Bu kadar bağırmanın nedeni bu mu?” şeklinde bir mesaj atmış ve bu mesaj Twitter kullanıcılarından büyük tepki toplamıştı. Bunun üzerine kullanıcılar, Gökçek’e ilişkin #EdepsizsinMelihGokcek adında bir tepki hashtag oluşturdu ve kampanya altında binlerce kişi tweet attı. Bunun üzerine Hanoğlu da “#EdepsizsinMelihGokcek “Tamam Melih Gökçek edepsizdir, Ankara’nın yarısından fazlası buna şahit zaten, yetmez mi” tweetini atmıştı. Bu tweet üzerinden yaklaşık bir ay sonra Hanoğlu 23 Mayıs 2013’te yurtdışına çıkarken Sabiha Gökçen Havaalanı’nda gözaltına alındı. Nedeni ise Gökçek’in, söz konusu tweet yüzünden Hanoğlu hakkında “hakaret ve sövme” davası açmasıydı. Gözaltına alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan Hanoğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hanoğlu, bu sırada uçak bileti yandığı için maddi zarara uğradı. Taraf’ın kamuoyuna duyurduğu olayı CHP’li Umut Oran Meclis’e taşımıştı.

KABUS PEŞİNİ BIRAKMADI
Serbest bırakılmasının ardından Hanoğlu yeni bir bilet alarak ikamet ettiği Avusturya’ya geri döndü. 1 Aralık’ta işi nedeniyle gittiği Hollanda’da pasaportunu kaybeden Hanoğlu, Rotterdam Türk Konsolosluğu’na başvurduğunda Gökçek’in açtığı dava yine karşısına çıktı. Hanoğlu, Avusturya’daki evine gitmek için yeni bir pasaport alması gerektiğini söyledi. Yetkililer, Türkiye’ye dönebileceği bir seyahat belgesi verilebileceğini belirtti. Bunun üzerine Hanoğlu, pasaportsuz Almanya sınırından geçti, oradan da trenle Avusturya’daki evine döndü.

“AVUSTURYA’YA DÖNEMEZSİN”
Yeni bir pasaport alabilmek için Avusturya Türk Konsolosluğu’na müracaat eden Hanoğlu, kendisine pasaport yasağı konduğunu, geçici bir seyahat belgesi ile Türkiye’ye dönebileceğini öğrendi. Türkiye’ye dönüp bu işi çözmesi gereken mağdura konsolosluk yetkilileri bir daha Avusturya’ya dönmesinin kolay olmayacağını söyledi. (TARAF)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler