Gökyar sorunu çözülmeden Ilgaza çivi çakılamaz

"Gökyar" sorunu çözülmeden Ilgaz'a çivi çakılamaz

Göreve geldiği günden bu

yana Çankırı Valisi Şemsettin Uzun'un "ben yaptım oldu" (!) anlayışına "gerekçeleriyle" karşı duran Sözcü18.com, "Yıldıztepe'ye telesiyej" konusunda yine aynı tavır ve duruşunu sergilemeye ısrarla devam ediyor. Ta ki Gökyar Vadisindeki "kayma" düzelene kadar!

Uzun bir süredir gündemdeki yerini koruyan ve ihalesi yapıldığı halde gündemdeki yerini koruyan "Ilgaz'a telesiyej yapılacak mı, yapılmayacak mı?" sorusunun yanıtını arayan Çankırı ve de özellikle Ilgazlı insanımıza yardımcı olabilmek amacıyla bir tatil gününde sizlere bu sorunun yanıtını bulabileceğiniz bazı paylaşımları gerçekleştireceğim.

Sayfalarımızın sürekli izleyicileri bilirler ki, zaman zaman "Gökyar Vadisi" ile ilgili olarak bu sayfalarda "anonslar" yaptım ve Gökyar Vadisi ile ilgili fotoğraflar yayımladım.

GÖKYAR VADİSİ NERESİ?
Sözünü ettiğim Gökyar Vadisi, Ilgaz'ın Tosya ilçesi sınırından başlayan, Yıldıztepe'nin kuzeybatısına düşen bölge. Yöre insanının yakından bildiği Mülayim Yaylasının üst tarafı. Bugünkü Yıldıztepe'deki tesislere de yaklaşık 3 km uzaklıkta.

Gökyar Vadisinde yaşanan sorun ile ilgili olarak benim kişisel çabalarımla elde ettiğim bilgileri bu sayfalardan kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Bu bölgede 2008 yılı öncesinde Ilgaz Orman İşletme'nin tespitleri ile ortaya çıkan "kayma", öncelikle Ilgaz Kaymakamlığına, sonrasında da Çankırı Valiliğine rapor edilmiş.

Rapor üzerine yapılan çeşitli toplantılarla birlikte, yaşanan sorunun boyutu Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman tarafından Hükümete kadar taşınmış. Bunun sonucunda da aralarında başta Orman Genel Müdürlüğü, DSİ olmak üzere yaklaşık 6-7 kurum temsilcisinin imzası ile bölgede yaşanan sorun için bir RAPOR tutulmuş! Ve tutulan RAPOR da Hükümet üyelerine ve dolayısıyla Başbakan'a kadar ulaştırılmış!

Yaklaşık 2 ayı aşkın bir süredir 2008 yılında kaleme alınan RAPOR'un peşindeyim! Nerede olduğu konusunda bilgilere ulaştığım halde, mevcut RAPOR'un üzerinde oturanların ŞİŞ göbekliğinden dolayı RAPOR'u elde etmem mümkün olmadı! Ancak mevcut RAPOR'da nelerin kaleme alındığı konusunda belli bir düzeyde bilgi sahibiyim. Bu bilgiler içerisinde, ŞİŞ göbeklerin üzerinde oturduğu o meşhur RAPOR'da Gökyar Vadisinin iyileştirilmesi konusunda yapılması gereken işler ve bu işler için gerekli olan MİLYON dolarlar ifade edilmekte!

Sonuç olarak, Gökyar Vadisi ve burada yaşanılan sorun ile ilgili olarak hazırlanan RAPOR, tamamen "duygusal" nedenlerden dolayı 2008 yılından bu yana rafa kaldırılmış durumda!

BAŞTA MİLLETVEKİLİ AKMAN OLMAK ÜZERE
ÇANKIRI VALİSİ UZUN, BU RAPOR'U BİLMİYORLAR MI?
2008 yılında kaleme alınan Gökyar Vadisi ile ilgili hazırlanan RAPOR'un bendeki ayrıntılarını bir yana bırakalım ve bu güne gelelim!

Başta Ak Parti Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman ve Vali Şemsettin Uzun, üzerlerinde oturdukları RAPOR'dan haberleri yok mu?

Bal gibi var! Peki, bu RAPOR'dan ve içeriğinden haberdar olan Vali Uzun, raporda yer alan bilgiler çerçevesinde Gökyar Vadisinde yapılması gereken çalışmalar gerçekleştirilmeden  "Ilgaz'a tek bir çivi çakılamayacağını" bile bile "Telesiyej ihalesini" neden yapma gereği duydu?

Vali Uzun'u kenara koyarak, Ak Parti Milletvekili, "Ilgaz'ın çocuğu" Dr. Nurettin Akman, konuyu en ince ayrıntısına kadar bildiği halde Vali Uzun'un böylesi bir inadına ve de icraatine neden "karşı" durmadı ya da duramadı?

Ortada kurulu "çadır tiyatrosunun dandik aktörleri" sabah akşam "Ilgaz'a telesiyej yapılacak! Şöyle yatırımlar olacak, böyle bir kalkınma olacak" masallarını yurdum insanına aktarmakla neyin peşindeler?

Yapılan ve yapılacak olan "icraatlerin" her birinin "yalan" olduğunu, gerçekleşme şansının milyonda bir bile olmadığını ifade etmeye çalışan "bendeniz", neden "vatan haini" ilan ediliyorum?

SORULARIN YANITLARINI AKMAN VE VALİ UZUN VERMELİ...
Gazeteci, yapılan icraatler başta olmak üzere "kendi gündemine aldığı konular"la birlikte, "vatandaşın merak ettiği olayları" da merceği altına alarak araştırmak ve bunları okuyucusu ile paylaşma görevini ifa etmek zorundadır.

Gazeteci, hiç kimsenin ebedi düşmanı da olamaz, ne de vazgeçilmez dostu. Gazeteci, önündeki olayı "sonuca" ulaştırma yönünde gayret gösterir. Bu çabasının altında da "kişisel çıkar" sözkonusu değildir. Elde ettiği sonuçla da "kahraman" ya da "hain" de olmaz!

Ancak, nedense görevde bulunan Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, iki lafın başında ben dahil olmak üzere çevremdeki birkaç ismi "Çankırı'ya hainlikle" suçlamakta!

Böylesi saçma sapan bir suçlamayı yaparak kamuoyu nezdinde "puan kazanma" mücadelesine girmekte olduğunu düşünüyorsa, bu durum olsa olsa onun ne derece "zavallı" olduğunun da önemli bir göstergesi olarak algılanabileceğini de hatırlatmakta fayda görüyorum!

Şunu açıkça ifade edeyim ki; Vali Uzun'un, nam-ı diğer Şerif Taytıs'ın şahsım üzerinde yapacağı "en ağır suçlamayı" dahi kendime "şeref" addederim!

Konuyu çok daha fazla kişiselleştirmeden, Gökyar Vadisindeki vehametin boyutlarını fotoğraf makinamın objektifinden sizlerle paylaşıyor ve öncelikli olarak 2008 yılında hazırlanan RAPOR'un kamuoyu ile paylaşılması talebimle birlikte, konu ile ilgili bugün için inandığım cümlelerle yazımı noktalıyorum:

- Gökyar Vadisindeki yaşanan "kayma" sorunu çözüme kavuşmadan, Yıldıztepe'ye tek bir çivinin dahi çakılacağına olan inancım sıfırdır!

Ve en başta Ak Parti Çankırı Milletvekili, "Ilgaz'ın çocuğu" Dr. Nurettin Akman, Gökyar Vadisi ile ilgili olarak kişisel bilgilerini ve 2008 yılında kaleme alınan RAPOR'u Çankırı ve bölge insanına en kısa zamanda açıklamalıdır...

Sağlıklı ve mutlu pazarlar dilerim.

(Yorum/Haber: Vedat Beki)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler