Gölet iki genci yuttu!

Gölet iki genci yuttu!

Bayburt'ta iki genç gölette bindikleri deniz bisikletinin devrilmesi sonucu suda kayboldu.

Acı olay 17. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında Aydıntepe Yayla Göleti’nde düzenlenen etkinlikler sırasında yaşandı.

İddialara göre 17 yaşındaki Ahmet Günay ile Beyzami Zengin (16) gölette bulunan deniz bisikletine bindi. Bir süre gezen iki genç, bisiklet devrilince suda batıp çıkmaya başladı. Gölet çevresindekilerden bazıları gençleri kurtarmak için suya atladı ancak onlar ulaşıncaya kadar çırpınan gençler gözden kayboldu. Durumu fark eden çevredekiler, güvenlik güçlerine haber verdi. Olay yerine gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri kaybolan gençlerin bulunması için gölette arama çalışmalarına başladı.

beyzami-son-resim-03.jpg

Yetkililer, Rize ve Erzurum’dan arama çalışmalarına katılmak üzere dalgıç çağrıldı. Ancak gençlere ulaşılamadı. Öte yandan çocuklarının gölette kaybolduğu haberini alan aileleri, çalışmaların başladığı alana gelerek sinir krizleri geçirdi. Öte yandan Bayburt Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Emniyet Müdürü Mesut İnce bölgede çalışmaları takip etti.

DALGIÇLAR BULAMADI

Bayburt'ta Aydıntepe yaylasında gölette deniz bisikletinden düşerek suda kaybolan 16 yaşındaki Beyzami Zengin ile 17 yaşındaki Ahmet Günay'ı bulabilmek için Rize ve Erzurum'dan gelen 7 dalgıç arama yaptı. Saat 21. 00'a kadar arama çalışmasını sürdüren dalgıçlar kayıp gençleri bulamadı ve çalışmaya sabaha kadar ara verdi. Arama çalışması sabah erken saatlerde yeniden başlatılacak.

Fotoğraf: Beyzami Zengin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler