Görevinden uzaklaştırılan CHP’li İlgezdi’den ilk açıklama

Görevinden uzaklaştırılan CHP’li İlgezdi’den ilk açıklama

İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi "Benim alnım ak başım dik. Kendini şikayet eden tek belediye başkanı benim. Hodri meydan..." dedi.

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırıldı.  Karara tepki gösteren vatandaşlar, Ataşehir Belediyesi önünde toplanmaya başladı. Burada vatandaşlara seslenen İlgezdi “Benim alnım ak başım dik, kendini şikayet eden tek belediye başkanı benim” dedi.

İlgezdi sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendimi şikayet eden tek belediye başkanı benim. Hodri meydan gitsinler kendi belediye başkanlarını şikayet etsinler. Neymiş ‘evrak karartıyormuşuz.’ Medya elinizde, yargı elinizde gereğini yapın. Bu siyasi bir davadır. Hukuk çökmüştür.”

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?
Ataşehir Belediyesine ilişkin süreci ise CHP Grup Başkanvekili Engin Altay “Kayyum tartışmalı bir konu. Zaten görevden uzaklaştırılan belediye başkanları için belediye meclisinde 10 gün içinde yeni belediye başkanı seçmek için toplantı yapılması gerekir. Yeni başkan 10 gün içinde seçilmek zorunda. Sonra soruşturma sona erip başkan aklanınca da görevine döner” dedi.

“Devlet kendi müfettişine güvenmiyor olmalı ki bu gerekçelerle Battal İlgezdi'yi görevden alıyorlar” diyen Altay, şunları söyledi: “İçişleri Bakanlığı müfettişleri, büyükşehir müfettişleri, yerel mahkemeler, cumhuriyet savcıları Battal İlgezdi'yle ilgili ‘yok bir şey' demiş. Müteakip şekilde açılmış çok sayıda adli, idari soruşturma var. Ve Danıştay kararlarıyla yerel mahkeme kararlarıyla bunlar temizlenmiş. Yani bir şey bulunamamış. Bu havuz medyasıyla birlikte CHP'ye yönelik bir algı, itibarsızlaştırma operasyonudur. Ama bu kadar sudan ucuz gerekçelerle CHP itibarsızlaşmaz.”

İlgezdi'nin malvarlığıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na kendini ihbar etmiş bir siyasetçi, belediye başkanı olduğunu söyleyen Altay, yapılan soruşturmalarda en ufak bir şeye rastlanmadığının altını çizdi.

TAKİPSİZLİK VE BERAAT KARARLARI VERİLEN İDDİALARLA
YENİ YENİ SORUŞTURMALAR AÇILDI
Altay, İlgezdi'nin görevden alınmasında dört konu olduğunu söyleyerek, şunları anlattı: Daha önce soruşturma izni verilmeyen daha soruşturma izni verilen ve yargı kararıyla kaldırılan ve daha önce hakkında takipsizlik kararı verilen ve daha önce beraat edilen bütün iddialarla ilgili şuanda yeniden bir idari soruşturma başlatıyorlar. Yani beraat edilen iddialar dahil dört ana başlıkta yeniden soruşturma açıyorlar.

Burada dört temel konu var. Birinci iddia, kendisi ve yakınlarının mal varlığında usulsüz artış. Bununla ilgili İstanbul Anadolu Başsavcısı 2015-100639 numaralı soruşturma evrakıyla 3.8.2017'de takipsizlik verdi.

İkincisi Erguvan Barış Parkı ihalesi. Ak Parti’li belediye meclis üyeleri bununla ilgili suç duyurusunda bulunmuş. Soruşturma açılmış, takipsizlik verilmiş, buna takipsizliğe itiraz edilmiş, bunun üzerine itiraz reddedilmiş.

Üçüncüsü Buz Rezidans işi. Konuyu hem İçişleri Bakanlığı müfettişleri hem de Büyükşehir Belediyesi müfettişleri inceliyor. ‘Soruşturma iznine konu tespit edilemedi' diye rapor ediyor. Ve bu karar için de Danıştay'a itiraz ediyorlar. Danıştay bunu da reddiyor, ‘yok bir şey' diyor.

Dördüncü olarak da ‘imar kirliliğine konu olan binaları niye yıkmadın' diyorlar. Bana İstanbul'da imarsız, imar kirliliğine konu, ruhsatsız, Ak Parti’li ve CHP'li belediyeler dahil, 39 belediyeden bir tane imar kirliliği ya da imarsız binanın yıkıldığına dair bir işlem göstersinler. Hangi belediye yıkıyor, kim yıkıyor? Bu konuda da açılan davada Battal İlgezdi beraat ediyor.

Bu durumun, Ataşehir halkının iradesine gasp olayı olduğunu söyleyen Altay, “Biz hem Ataşehir halkının iradesine hem milli iradeye hem de battal İlgezdi'nin şahsında CHP'li belediyelerin tabanına sahip çıkacağız. Bunda kararlıyız” dedi.

CANPOLAT: NE YAPARSANIZ YAPIN
CHP İl Başknı Cemal Canpolat ise  “Bizim belediyelere yönelik operasyon yapılacağının zaten günlerdir dedikodusunu yapıyorlardı. Bunu niye yapıyorlar. AKP’nin gidişi çöküşü hızlandıkça saldıracak alanlar aramaya başladılar. Ataşehir Belediye Başkanımız, İl başkanımız Murat Karayalçın döneminde savcılığa giderek bizzat hakkındaki iddialar için savcılığa başvurmuştu. 3 yıldır hem Ataşehir belediyemizde hem de diğer belediyelerde boza pişiriliyor. Ne yaparsanız yapın bunlar belediyelerimizin başarısını geri döndürmez.” dedi.

Canpolat, “Bu AK Parti´nin kendi üstündeki yolsuzluklarını örtbas etmenin, kapatmanın bi operasyonudur. Ataşehir Belediye başkanımız kendisi iki sene önce Cumhuriyet Başsavcılığına kendisi için suç duyurusunda bulunmuştur. ‘Gelin hakkımda benimle ilgili çıkan haberleri soruşturunuz.’ diyerek, Cumhuriyet Başsavcılığı´na bizzat il başkanı ile birlikte gidip başvurmuştur. Kendisi ve ailesi her seferinde her gün bir müfettişle karşı karşıyadır. Burada bir tek hedef vardır. Cumhuriyet Halk Partili başarılı belediye başkanlarının başarısını, başarısız gibi gösterme operasyonudur. Bu Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri teslim alma operasyonudur” dedi.

“TESLİM ETMEYECEĞİZ”
Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerini teslim etmeyeceklerini söyleyen Canpolat, “Cumhuriyet Halk Partili belediyelere yönelik talimatla yapılan operasyonlara asla müsaade etmeyeceğiz. Sonuna kadar kavga vereceğiz. Şimdi basın aracılığıyla soruyorum. İçişleri Bakanına, hangi evrakı istediniz de, Battal İlgezdi vermedi size? Hangi belgeyi istediniz de o belgeyi vermedi? Tehlikeli olarak görüp el çektiriyorsunuz. Bu operasyonu size yaptırmayacağız. Bütün partilileri bütün İstanbulluları buraya davet ediyorum. Bütün milletvelillerini buraya davet ediyorum. Bu ülkeyi sizin keyfi yönetiminize bırakmayacağız. Biz her türlü kavgayı vermeye, her türlü mücadeleyi vermeye, her türlü bedeli vermeye Cumhuriyet Halk Partililer olarak, İstanbullular olarak hazırız. Bu esas İstanbul´da 5 milyon oyun hayır çıkmasının bedelidir. Siz ne yaparsanız yapın, İstanbul’u alacağız, sizi de seçimle göndereceğiz. Dünyanın her yerinde saldırıların katmerli arttığı dönem faşizmin ayak seslerinin geldiği dönemdir. Biz bu ülkeyi faşistlere ve faşist diktatörlere teslim etmeyeceğiz. Bunun kavgasını sonuna kadar vereceğiz” ifadelerimi kullandı.

ENGİN ALTAY: SEÇMENİN İRADESİ GASP EDİLDİ
CHP Grup Başkanvekili Engil Altay da “Bu kararla Ataşehir halkının iradesi gasp edilmiştir” dedi.

BELEDİYE ÖNÜNDE TOPLANILIYOR
Kararın ardından Ataşehir Belediye Binası önünde toplanmalar başladı. Kalabalık kararı alkışlarla protesto ettiler. Belediye binasına gelenler arasında milletvekilleri ve belediye başkanları da bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler