Göstericilerin yeni haberleşme gözdesi: Zello

Göstericilerin yeni haberleşme gözdesi: Zello

Akıllı telefonlara indirilebilen 'Zello' adlı program, göstericilerin telsiz gibi haberleşmesini sağlıyor.

Türkiye genelinde devam eden Gezi Parkı gösterilerine katılanların yeni haberleşme gözdesi Zello Walkie Talkie. Akıllı telefonlara indirilebilen 'Zello' adlı program, göstericilerin telsiz gibi haberleşmesini sağlıyor.
 
Türkiye genelinde devam eden Gezi Parkı gösterilerine katılanların yeni haberleşme gözdesi Zello Walkie Talkie. Akıllı telefonlara indirilebilen 'Zello' adlı program, göstericilerin telsiz gibi haberleşmesini sağlıyor. Twitter ve Facebook hesaplarından paylaşımlar yapan gösterici ve vatandaşların yanı sıra, eylemlere katılanların 'Zello' adlı program üzerinden anlık iletişim kurdukları ortaya çıktı.
 
Programda, 'Bursa direniş', 'Taksim direniş', 'Ankara direniş', 'İzmir direniş', 'Direniş Adana', 'Diren Ankara' adlı gruplar oluşturan göstericiler, ülkenin dört bir yanıyla tıpkı telsiz gibi anında sesli iletişim sağlayabiliyor, kendi aralarında konuşulanları dinleyebiliyor. Grup üyeleri, eylemlere katılmak istediklerinde, kalabalığın nerede olduğu, güvenlik güçlerinin pozisyonları hakkında anında bilgi sahibi oluyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler