Gözler Karayollarının Laboratuvar Şubesine çevrildi!

Gözler Karayollarının Laboratuvar Şubesine çevrildi!

Ilgaz – Çankırı arasındaki 10 km’lik karayolunun adeta

tarlaya dönüşmesinin nedenlerine ve sorumlularına Sözcü18.com haber merkezi ulaştı.

Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale edilen ve 440 gün süreli işin yüklenicisi Seyfettin Şahin İnşaat görünmesine karşın YÜKO İnşaat - Yüksel Kocaeli tarafından yapılan karayolu, aylardır sürücülere olmadık çileler çektirdi.

Seyfettin Şahin İnşaat ile YÜKO İnşaat arasındaki bağlantıya gelince!

YÜKO İnşaat – Yüksel Kocaeli, Seyfettin Şahin’in damadı!

Vergi cezası olan Yüksel Kocaeli, Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliğinin ihaleye çıkardığı bu işi kayınpederinin firması üzerinden giriyor ve alıyor!

Yüksel Kocaeli’nin yine kayınpederi Seyfettin Şahin’in Korgun’da, yine kayınpederi adına 30 Ocak 2008 tarihinde çıkardığı ruhsatla çalıştırdığı bir taş ocağı mevcut!

VE UÇAN TRİLYONLARIN KAYNAĞI

Sözcü18.com Haber Merkezi, konuyla ilgili yaptığı geniş kapsamlı çalışma sonucunda ilginç bilgilere ulaştı.

İndağı’ndaki karayolunun adeta tarlaya dönüşmesinin altındaki yatan iki önemli neden mevcut. Bunlar;

- Yer altı suları
- Yol platformuna uygun olmayan malzeme çekilmesi.

Ve son olarak asfaltın böylesi bir zemin üzerine dökülmesi.

Burada yol platformuna uygun olmayan malzemenin dökülebilmesi için Karayolları Teknik Araştırma Dairesi Başkanlığına bağlı çalışan Malzeme Laboratuarları Şubesi’nin yol üzerinde kullanılan malzeme ile ilgili verdiği raporlar 1. derecede önemli!

Ve elde ettiğimiz bilgilere göre bu raporların tamamında YÜKO İnşaatın Korgun’da 2008 yılının Ocak ayında alınan ruhsatla çalışmaya başlayan taş ocağından çıkartılan ve karayolu çalışmalarında kullanılan malzeme için verilen “uygundur” raporları mevcut!

GÖZLER MALZEME LABORATUVARLARI ŞUBESİNDE!

Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2008 yılında ihaleye çıkarılan ve yaklaşık 4.5 milyon TL tutarında hak edişin tamamımın ödenmesine karşın, bugün için trafiğe kapalı olan 10 km’lik karayolunun bu duruma gelmesinin sorumlusu kim?

Bu soruya en iyi cevabı başta bu işi ihale eden Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliği verecek!

Yani; Ilgaz Kaymakamı Cahit Çelik! Tabii onu yalnız bırakmayalım! Kaymakam Çelik’in ita amiri Çankırı Valisi Şemsettin Uzun!

Ancak bir de, 10 km’lik karayolunda kullanılan malzemelere “olur” raporu veren Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesi içerisinde bulunan Malzeme Laboratuarları Şubesi!

Bu şube, kendisine gönderilen ve “çalışmalarda kullanılacak malzemelerin onayını isteyen” talebe, yaptığı çalışma sonrasında “kullanılabilir” okeyini nasıl ve hangi zeminde verdi?

Bu sorunun açıklığa kavuşması gerekir.

Bu soru ile birlikte yapılacak inceleme sonucunda “şimdilik” 4.5 milyon TL’nin buharlaştırılması ve bu buharlaşmadan kendilerine “çıkar” sağlayanların ortaya çıkarılması sokaktaki vatandaşın birincil beklentisidir.

YÜKO – YÜKSEL KOCAELİ
ÖZDURE İNŞAATIN DA ORTAĞI!

Sözcü18.com haber merkezi YÜKO İnşaat – Yüksel Kocaeli ile ilgili ilginç bir bilgiye daha ulaştı. Korgun sınırını geçmeden sürdürülen duble yol çalışmalarının bir diğer ayağını sürdüren Özdure İnşaat’ın ortağı YÜKO İnşaat! Yani Yüksel Kocaeli!
Halen sürdürülen yol çalışmalarında yine Korgun’daki taş ocağından çıkartılan malzemenin kullanılıp kullanılmadığının en iyi cevabını başta Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ile ihaleyi yapanlar bilir!

YOL YENİDEN İHALE EDİLDİ!
Sözcü18.com haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü yolu geçtiğimiz Çarşamba günü yeniden ihale etti.

“Davet” usulü ile gerçekleştirilen ihaleye 4 firma katıldı ve Güven İnşaat, 10 km’lik karayolunu 60 gün süresinde trafiğe açacak.
Müteahhid firmanın güzergah üzerindeki bozuk malzemeyi zeminden kazıyacağı ve yerine “olması gereken” malzemeyi yerleştirerek gerekli çalışmayı yaptıktan sonra yolun asfaltlanarak trafiğe açılmasını sağlayacağı öğrenildi.

Yine haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre ilk etapta 2 milyon TL’lik bir kaynak bulunduğu ve işin ihaleye çıkarıldığı öğrenildi.
Bununla birlikte, Karayolları Genel Müdürlüğü, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri adı altında “karayolu ihalesi” açılmasını da aldığı bir kararla sonlandırdı!

Bundan böyle Valilikler, “Köylere Hizmet Götürme Birliği” adı altında karayolu ihalesi yapamayacaklar.

Yani işin daha da açık ve net olanı “Şemsettin Uzun Modeli karayolu ihalesi” bundan böyle bu ülkede gerçekleşmeyecek!

Çünkü bu model vatandaşa bir hayli pahalıya mal oldu! Geçen yıl ard ardına bu model üzerinden gerçekleştirilen ihalelerle Çankırı çok zaman ve Türkiye Cumhuriyeti “maddi” kayıplar yaşadı!

YAŞANAN BU OLAYDAN ÇIKARILACAK DERSLER VAR!
Yaşanan bu olaydan çıkartılacak en büyük ders “sahadaki uygulamayı” denetlemek yerine, imzadan çıkan “evrak”ın denetlenmesi!

İstediğin kadar sahada gez! Tozu toprağı yut! Üstüne üstlük benzin ve zaman israfına gir!

Ama elin oğlu cin gibi!

Laboratuardan aldığı “olur” raporu ile “tereyağından kıl çeker gibi” devletin kasasındaki paraları kendi hesabına öyle bir aktarır ki, sen de şaşarsın bu işe!

Hadi bakalım; Sen valisin ya!

Asarsın, kesersin! Bağırırsın!

Uzun saçlı gazeteciyi de “afarozlarsın” (!) (Hoş! Aforozlasan da kaç yazar ya!)

Bana “dayılık” yapacağına, karşında devletin 4.5 milyon TL’sini hem de “sizlerin” yaptırdığınız bir ihale ile “uçuran” birisi var!
Yapınız dayılığınızı (!) da göreyim!

Ama nerdeeee! Siz anca Çankırı’da “şişer”siniz! Baykuş boğazını geçince “yelkenleriniz” suya düşer! Çünkü nefesiniz oraya kadar yeter! Bunu siz de bilirsiniz ama, ne hikmetse hiç mi hiç “kandil”i söndürmezsiniz!

Bundan böyle oturunuz oturduğunuz makamda ve de yapmanız gereken işlerinizi yapınız!

Yani koordinasyon!

Ondan da vazgeçtim! Kafesteki kekliklerin çıkardığı sesle idare ediniz! Fazlasına gerek yok!

Ben hayatım boyunca T.C. devletine böylesi bir zararın yüzde 1’ini bile vermedim!

Ama yaşanan şu resme baktığımızda, “sizler” çok pahalıya patladınız bizlere!

Nedendir bilinmez, gideni de geleni de 5 milyon TL’den aşağısı kesmiyor…

Alışkanlık oldu! Çankırı’nın ve Çankırılı’nın 5 milyonu bir şekilde buharlaşıyor!

Var mı sözü olan!

Saygılarımla…

(Haber/Yorum: Vedat Beki)

Fotoğraf 1 ve 2: İndağındaki yoldan görünüm Fotoğraf 3: Herşeyden anladığı iddiasında olan ve gördüğü her "beton" üzerinde yorum yapmaktan geri kalmayan Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, son olarak Kızılırmak ilçesinde Üniversiteye tahsis edilen binada gerçekleştirilen çalışmalar sonrası inceleme gezisinde (!)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler