Göztepe, Süper Lig'e geri döndü

Göztepe, Süper Lig'e geri döndü

1. Lig'de Eyüpspor'un ardından Süper Lig'e yükselen ikinci takım bitime 2 hafta kala Göztepe oldu.

TRENDYOL Süper Lig'in 32. haftasında Göztepe ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi İzmir ekibi 2-0 kazanarak Süper Lig biletini almayı başardı.

Play-off yarışı yapan Gençlerbirliği'ni yenmesi halinde diğer sonuçlara bakmadan ligin bitimine 2 hafta kala Süper Lig'e çıkmayı garantileyen olan Göztepe, üstünlük golü için 77. dakikayı bekledi.

Oyuna ilk yarıda giren Fıratcan 77. dakikada attığı şık golle adeta tribünleri çılgına çevirdi. Göztepe kalan dakikalarda üstünlüğünü koruyup Lundqvist'in 90+3'te attığı golle farkı ikiye çıkardı.

Bu sonucun ardından Göztepe 66 puana yükselerek 2. sırada yer aldı. Gençlerbirliği de 47 puanla 9. sıraya geriledi.

YER YERİNDEN OYNADI

Maçın ardından ise Gürsel Aksel Stadı'nda büyük coşku vardı. Son düdüğün ardından futbolcular ve teknik ekip sevgi yumağı oluşturdu. Stadı tamamen dolduran taraftarlar ise ortalığı 'Şampiyon Göztepe' tezahüratlarıyla inletti.

Hiçbir taraftar sahaya girmezken, müzik ve ışık gösterileri düzenlendi. Orta sahaya toplanan oyuncular ve teknik ekip çiftetelli oynadı. "Şampiyon Göztepe" baskılı tişörtleri giyen futbolcular tribünleri tek tek dolaşıp Süper Lig mutluluğunu doyasıya yaşadı. Bazı oyuncular sevinç gözyaşlarına boğulurken, tribünler ise stadı festival alanına çevirdi. Maçı izleyen Göztepe'nin Danimarkalı Başkanı Rasmus Ankersen büyük sevinç yaşadı. Maçı Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile izleyen Ankersen sevincini Sportif Direktör Ivan Mance ile paylaştı. Rasmus Ankersen maçın sonlarına doğru telefonuyla taraftarın coşkusunu da kayıt altına aldı.

Göztepe 2021-2022 sezonunda veda ettiği Süper Lig'e 2024-2025 sezonuyla birlikte geri dönecek. Süper Lig'e yükselecek olan son takım, play-off maçlarının ardından belli olacak.

Trendyol Süper Lig'de günün sonuçları:
Alanyaspor 6-0 İstanbulspor
Pendikspor 1-2 Kayserispor
Trabzonspor 4-2 Gaziantep FK
Çaykur Rizespor 2-1 MKE Ankaragücü

TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Tuzlaspor 0-0 Bodrum FK
Adanaspor 1-1 Manisa FK
Boluspor 3-1 Altay
Kocaelispor 3-1 Bandırmaspor
Erzurumspor FK 2-1 Çorum FK
Giresunspor 2-3 Sakaryaspor
Keçiörengücü 4-2 Ümraniyespor
Şanlıurfaspor 1-3 Eyüpspor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler