Gül: Hac çok büyük bir muhasebe meydanı

Gül: Hac çok büyük bir muhasebe meydanı

İşte Abdullah Gül'ün ihramlı fotoğrafı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, haccın çok büyük bir heyecan, bir tecrübe, kendini gözden geçirme ve bir muhasebe meydanı olduğunu söyledi. Türkiye'nin Mekke Din Hizmetleri Ateşeliği'nde Türk hacılarla bir araya gelen Gül, "Eminim ki bu vesileyle herkes çok güzel dileklerde, dualarda bulunmuştur. Memleketimiz için bütün insanlık için. En güzel temennilerin yeri burasıdır" dedi. Bu arada Gül'ün hacda çekilmiş ihramlı fotoğrafı twitter'da paylaşıldı.
 
"Hac çok büyük bir heyecan, büyük bir tecrübe. Kendimizi gözden geçirme, çok büyük bir muhasebe meydanı." diyen Cumhurbaşkanı Gül, haccın unutulmayacak bir an ve imkanı olan herkes için bir kez gerçekleştirmesi gereken bir ibadet olduğuna dikkat çekti. 
 
Gül'ün bayramlaşma programına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bazı milletvekilleri ile Türk hacılar katıldı. Herkesin haccını ve Kurban Bayramı'nı tebrik eden Gül, "Kurban Bayramı herkes için hayırlara vesile olsun. Cenab-ı Allah önce herkesin ailesi için, memleketimiz için bütün Müslümanlar ve bütün insanlık için hep hayırlar nasip etsin." ifadesini kullandı.
 
Haccın zor bir organizasyon olduğunu vurgulayan Abdullah Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çok mükemmel bir şekilde organize ettiğine işaret etti.
 
Avrupa'dan ve Türkiye'den gelen 70 bin Türk hacı bulunduğunu hatırlatan Gül, şunları söyledi: "Herkesin ayrı ayrı bayramlarını ve haclarını tebrik ediyorum. Allah herkese tekrarını nasip etsin. Eminim ki bu vesileyle herkes çok güzel dileklerde, dualarda bulunmuştur, memleketimiz için bütün insanlık için. En güzel temennilerin yeri burasıdır. Dolayısıyla aynı zamanda bunlar kendi kendimizi terbiye etmek, kendi kendimizi gözden geçirmek, hepimiz fert olarak, ülke olarak kendi muhasebelerimizi yapmışızdır, noksanlıklarımızı görmüşüzdür. İnanıyorum ki buradan alacağımız derslerle memleketimize döndüğümüzde herkes önce birey olarak daha sonra toplu olarak üstüne düşen görevleri en iyi şekilde yapacaktır. Ben bir kez daha burada olanlar ve olmayanların, herkesin bayramını tebrik ediyorum. Hacları kabul olsun. Allah tekrarını nasip etsin."
 
Hac için gelip zor şartlarda hayatını kaybedenler bulunduğunu dile getiren Gül, vefat edenlere Allah'tan rahmet diledi. Kabe'yi ilk gördüğünde hangi duada bulunduğunun sorulması üzerine ise Cumhurbaşkanı Gül, "Onların hepsi hususi kalsın, en iyisi o herhalde. Herkesin kendi gönlünde kalsın. Buralar aslında gösterişin olmadığı yerler. Onun için herkes ihramdayken birbirine eşitti. Herkesin kendi hanesinde ne varsa o öne çıkıyor. Buralarda bu tip şeyler hep özel kalsın. Eminim ki herkes kendi gönlünden geçen dileklerde, temennilerde, dualarda bulunmuştur. İnşallah diğer kardeşlerimize de vatandaşlarımıza da arzu eden herkese nasip olur." karşılığını verdi. 
 
Basına kapalı yapılan bayramlaşma bölümünde de Cumhurbaşkanı Gül'e kavurma, pilav ve ayran ikram edildi. Türkiye'nin Mekke Din Hizmetleri Ateşeliği'nden ayrılırken Gül, kapıda kendisini bekleyen hacılar bayramlaştı; gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Gül'ün hacda çekilmiş ihramlı fotoğrafı ise twitterda paylaşıldı...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler