Gül, kılpayı Erdoğanın önünde

Gül, kılpayı Erdoğan'ın önünde

SİLO'nun Ekim ayı araştırması ilginç sonuçları beraberinde getirdi.

SİLO'nun ekim ayı araştırmasına göre seçmen 2014'te cumhurbaşkanı olarak yüzde 20.7 ile Abdullah Gül'ü, yüzde 20.3 ile Tayyip Erdoğan'ı görmek istiyor.

SİLO'nun Türkiye Siyasal Durum Araştırması'na göre, Gül kılpayı ile Çankaya yolunda Erdoğan'ın önünde görünüyor. Sadece AKP seçmeni değil, MHP ve kararsızlar da Gül'den yana tercih kullanıyor.
 
BAŞKANLIK SİSTEMİNE "HAYIR"
Erdoğan sonrası genel başkan kim olsun sorusunda da Abdullah Gül yüzde 25.2 ile ilk sırada. İkinci sırada yüzde 15 ile Numan Kurtulmuş var. Başkanlık sistemine ise seçmenin yüzde 36.8'i "hayır", yüzde 31.5'i ise "evet" diyor.
 
BUGÜN SANDIĞA GİTSEK
Bugün bir genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz sorusuna, araştırmaya katılan seçmenlerin yüzde 38.3'ü AKP diyor. CHP yüzde 20.3 ile ikinci, MHP 11.4'le üçüncü parti. Yüzde 5.4 oy alan BDP ise dördüncü parti.
 
Bu sonuçlara göre, bugün bir genel seçim yapılması halinde Mecliste şu anki tabloda bir değişiklik olmayacak gibi görünüyor. Kararsız kalan seçmenlerin sayısı yüzde 21.9 ile yüksek bir oranda. Kararsızların oyu partilere dağıtıldığında ise, AKP yüzde 49 ile 2010 seçimlerine eşit oy topluyor.
 
DIŞ SİYASET TEDİRGİN EDİCİ
Araştırmanın bir diğer dikkat çekici bulgusuna göre, seçmenin yüzde 40.5'i hükümetin Arap Baharı ve Ortadoğu politikasının ülkeye zarar vereceğini düşünüyor. Bu konuda olumlu düşünenlerin oranı ise yüzde 20'de kalıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler