Gülen cemaati partileşecek mi?

Gülen cemaati partileşecek mi?

Gülen Cemaati'nin partileşme ihtimalini değerlendiren Fehmi Koru'dan canlı yayında çarpıcı yorumlar.

Fehmi Koru, Habertürk ekranlarında Ece Üner 'in sorularını yanıtladı.

Star yazarı Koru, Gülen Cemaati ile AKP arasındaki çelişkileri de yorumladığı programda Başbakan'ın ABD ziyaretini ve cemaatin partileşme ihtimalini değerlendirdi.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN, ABD'DE GÜLEN'LE GÖRÜŞÜR MÜ?
Geçmişte olsa Erdoğan ile Gülen'in görüşmesi hiç kimsenin bilmeyeceği dikkat etmeyeceği bir görüşme olurdu. Başbakan bir açık kapı bırakmış gözüküyor bu konuda. Böyle bir görüşme olursa ben hiç garipsemem. Hatta keşke görüşseler. Çünkü iki tarafın ayrısında bir çelişki ve çatışma görüntüsü var. Böyle bir görüşme olursa bu çatışmalı görüntü gerçek mi değil mi belli olur. Eğer bu görüntü doğruysa bundan sonra böyle olacağı da belli olur. Ya da bu görüntünün yanlış olduğu ortaya çıkar.
 
GÜLEN'İN O SÖZLERİ SÖYLECEĞİNİ SANMIYORUM
Fethullah Gülen ilk kez karşı karşıya geldiği bir gruba konuşurken bu kadar keskin ve radikal bir şekilde hükümet eleştireceğini sanmıyorum. Ülke diktatörlüğe gidiyor şeklinde konuştuğundan kuşkuluyum.
 
GÜLEN CEMAATİ SİYASİ PARTİ KURACAK MI?
Cemaat dediğimiz şey bir sivil toplum örgütüdür. Güncel siyaseti siyasilere bırakır. Siyasi görüşü olur siyaseti etkilemeye de çalışır. Ama bunu geçmiş yıllarda yaptığı gibi siyasilerle gireceği ilişkilerle yapar. İktidara doğrudan bir siyaseti dayatmak cemaatin yapısına aykırı olur. Eğer böylesine çok açık seçik ve uzlaşmaz bir politika farklılığı varsa cemaat bir siyasi partileşme sürecine girecektir. Ama bunu yaptıkları zaman cemaat olma avanatajlarını kaybederler. Siyasi parti olduğunuzda eleştiriler çok artacaktır. Böyle bir gelişme olacağını pek düşünmüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler