Gülen Müftüden düşündüren icraatler!

"Gülen Müftü"den düşündüren icraatler!

Bugünlerde Sinop'ta yeni bir projeye imza atan ve "gülen müftü" olarak adlandırılan Çankırı il eski müftüsü Yalçın Topçu'dan düşündüren icraatler...

Çankırı’da yazılmayanları yazan, görmezden gelinenleri gören Sözcü18 Haber Merkezi, bir kez daha “bazı maskelilerin maskesini düşürecek” cinsten bir dosya ile okuyucunun karşısında.

“Kur’an Kursları” ve diğer dini mekanlarda vatandaştan toplanan paraların “İl Müftülüğü” makamında bulunan şahıs ya da şahıslarca nasıl kullanıldığını gözler önüne sereceğiz.
 
Haberin anonsu ile birlikte gerek haber merkezimize gelen telefonlar gerekse, sayfadaki anonsa yapılan yorumları değerlendirdiğimizde “karşı duruş”u fazlasıyla görmemek mümkün değil! Bütün bunların ötesinde Çankırı’da görev yapan bir grup “din görevlisi”nin yaptığımız duyuru adına Çankırı’yı temsil eden siyasetçilerin önüne kadar çıkmasına dahi sebep olduk ya, daha ne diyebiliriz…
 
“Okuyucu yorumu” adı altında bizleri tehdit edenleri de ayrıca kenara koyduktan sonra; Sözcü18’i ya da Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki’yi “yanlış adreslerde” arayanlara sözümüz “bizi izlemeye devam ediniz”den gayrisi olmaz! 
 
KUR’AN KURSU İNŞAATLARI
YETKİYİ SUİSTİMAL ETME SAHASI
Bu sayfalarda yayımlanacak olan bilgi ve belgeler “adını vermeyeceğimiz” Kur’an Kursunun yapım aşamasında yaşanılan harcamalarla ilgilidir. Haberimize konu olan Kur’an Kursu, halen dernek çatısı altında faaliyetini kamu denetimine açık bir şekilde sürdürmekte ve iddialarımızla ilgili olarak mevcut dernek yönetiminin herhangi bir ilişkisi bulunmadığını peşinen belirtelim.
 
21.09.2006’da Çankırı Müftülüğüne atanan ve halen Sinop Müftüsü olarak görev yapan Yalçın Topçu  göreve geldiğinin hemen akabinde Çankırı’da yeni bir Kur’an Kursu inşaatına başladı (Ne tesadüf ki bugün de Sinop’ta benzer bir projenin startını verdi sayın müftü!)
 
MÜFTÜ TOPÇU’NUN İLK İCRAATİ!
Kur’an Kursu inşaatı devam ediyor ve 07.07.2008 tarihli Diyanet Vakfı Çankırı Şubesine kesilmiş 1.000.- (Bin) TL’lik bir kartonpiyer faturası ortaya çıkıyor. İşlemle görevli memura müftü Topçu “Bunun parasını şoför A.Ö’ye ver” diyor. Faturadaki yazılı miktar bankadan çekilip ilgiliye teslim ediliyor. Parayı teslim alan ilgili şahıs; Müftü Y.T’nin 06 AF 3904 plakalı özel araca ait birikmiş vergiyi, muayene bedeli ve egzos sızdırmazlık raporu karşılığı olarak toplam 855.50 tl ödeme yapıyor.  Bakiye 44.50 tl Müftü Topçu’ya veriliyor, kalan 100.- tl ile sayın müftü kendisine parfüm aldırıyor!
 
BİŞKEK SEYAHATİ HARCAMALARI
Kardeş şehir projesi kapsamında Çankırı Müftülüğü merkez olmak kaydıyla 5 ilden para toplanıyor. Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e bir cami yaptırılması için Çankırı Müftüsü Yalçın Topçu’ya görev veriliyor. Müftü Yalçın Topçu cami yerini görmek için Bişkek’e görevlendiriliyor. Uçak biletleri Vakıf tarafından alınıyor. Yolluk ödemeleri ise 16.08.2007 tarih ve 2708 sayılı Diyanet Vakfı’nın yazısında belirtilmesine karşın Müftü Topçu “Ben anlamam. Ben yolluğumu alırım” diyerek tehditler savuruyor ve 9 günlük harcırah olarak 9 x 92 = 828 Amerikan Dolarını Bişkek’e yaptırılacak cami için toplanan paralardan alıyor.
 
LOJMAN KİRASI ÖDEME YÖNTEMİ! 
Müftü Topçu Diyanet Vakfı’na ait oturduğu lojmanın 60 x 12 = 720 tl ücretini, 2007 yılı Hac hesabına 12.12.2007 tarihli kırtasiye faturası ile ödeniyor.
 
Benzer yöntem 2008 yılı lojman kira bedeli için de işleniyor. 12 ay süresince kira ödemeyen Müftü Topçu yıl  sonunda Vakıf muhasebesine sunduğu fatura ile lojman  kirasını ödetmekte beis görmüyor.
 
EŞİNİN 4 YIL SÜRESİNCE KULLANDIĞI TELEFON
Müftü Yalçın Topçu Çankırı’da göreve geldikten sonra (2007) Diyanet Vakfı’na demirbaş girişi yaptırarak o tarihte 600 tl değerinde bir cep telefonu aldırıyor.  Aynı işlemi bir yıl sonra tekrarlatıyor.  İkinci telefon vakıf hizmetlerinde kullanılsın denildiğinde “Ben o telefonu eşime aldım. O kullanacak” diyor. Camilerden toplanan paralarla alınan cep telefonunu müftü Topçu’nun  eşi 4 yıl kullanıyor. Yapılan şikayet sonucunda Müftü Topçu telefon bedeli olan 600 tl’yi “zimmet” olarak ödemek zorunda kalıyor.
 
MANGALBAŞI SOFRALARI
Müftü Yalçın Topçu mesai bitiminde beraberinde eşi ve çocukları ile olabildiğince lüks restoranlara giderek sefa sürüyor. H…… tesisleri de Müftü Yalçın Topçu’nun durak yerlerinden. Akşam  yenilen yemeklerin parasını ödeyen müftü Topçu sabah, elindeki fişi Vakıf muhasebesine vererek “Akşam Ankara’dan misafirlerim geldi. Onları yemeğe götürdüm. Bu fişi al Diyanet Vakfı adına fatura kestir ve bana parasını getir” diyor. Bu sistem görevde kaldığı sürece sayısız kez tekrarlanıyor.
 
MAKAMDA BAKLAVASIZ GÜN YOK!
Müftü Yalçın Topçu’nun özel harcamaları bitmek bilmiyor. Makam odasındaki masasının altında sürekli su bulunmakta. Sigarası Parlament eksik olmamakta. Baklavalar dondurmalı olarak sürekli tatlıcıdan gelmekte ve bütün bunların bedelleri Vakıf muhasebesi (Diyanet Vakfı) tarafından ödenmekte. “Bu harcamalar özele girer. Vakıf Muhasebesi bunları ödemek zorunda değil” diyerek uyarıda bulunulduğunda Müftü Topçu “Bu vakıf bizim için kurulmuştur. Sana ne? Sen bir memursun. Sen benim dediğimi yap gerisine karışma! Sen ödemene bak” şeklinde yanıtlar veriyor.
 
YAZ KUR'AN KURSLARINDA
ÇOCUKLARA SATILAN KİTAPLAR!
Camilerde yaz Kur’an kursları açıldığında, çocuklara verilmek üzere kitaplar geliyor. Bunlar “Dinimi Öğreniyorum”, “Elif Ba” gibi kitaplar. Her cami imamına 25 takım verilen kitaplar yüzde 25-30 karla satılmakta. Her yıl yaklaşık 8 ila 10 bin tl arasında kar bırakmakta. Ve bu parayı da Müftü Yalçın Topçu kendi özel harcamalarında kullandırıyor. Öyle ki Ankara – Bağlum’da aldığı arsanın tapu giderleri ile Ankara seyahatlerinde bu bütçe kullanılıyor. 
 
HAC HESABINDAN ALINAN PARA!
Müftü Yalçın Topçu “hac hesabı”ndan çektiği paralarla Ankara’da hastanede yatan babasını ziyarete giderken 300+400 tl alıyor. Yıl sonu hesapları kapatılması gerektiğinde kendisinden istenilen 700 tl için “Ben para mara vermem! Bir fatura ile kapatın gitsin” diyerek yine A.. Kırtasiye’den almış olduğu 700 tl. karşılıksız fatura ile hac hesabındaki açık kapatılıyor.
 
MÜFTÜ TOPÇU’YA HANGİ YAPTIRIMLAR GERÇEKLEŞTİ?
Bütün bu olaylar zincirinden sonra Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğü’ne Müftü Yalçın Topçu ile ilgili olarak yapılan şikayetler sonucunda gerçekleştirilen soruşturma ile kendisine 6.000.- tl zimmet çıkarılıyor. Bununla birlikte Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanlığı elinden alınıyor. İddialara göre zimmet çıkan rakamı (6.000.-) yine Çankırı’da faaliyette bulunan bir Kur’an Kursu yöneticisi tarafından ödendiği belirtiliyor.
 
BİZE GÖRE HAYLİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ BELGE ÖRNEKLERİ
E… Lokantası;  440.- TL., 112, 150, 175, 430, 295, 275, 188, 250, 450, 315 (2007), 328, 240, 700, 399. 500 (2008), 825, 545 (2009)
C…… Baklava; 70, 180, 100 (2007), 244, 97, 200, 150, 158, 179 (2008), 80, 107, 137 (2009)
H…… Restoran; 50, 450, 50, 136, 146, 136, 62.50, 60.75, 129 (2008), 250, 367, 58, 289, 120 (2009)
 
MÜFTÜ YALÇIN TOPÇU İDDİALARLA İLGİLİ NE DEDİ?
Sözcü18 Haber Merkezi olarak elimize ulaşan belgelerle ilgili olarak halen Sinop Müftülüğü görevinde bulunan Yalçın Topçu ile Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki telefonla görüştü. Müftü Topçu “Size ulaşan bilgi ve belgelerle ilgili söyleyecek herhangi bir diyeceğim yok. Bunların hepsi iftira. Siz elinizdeki belgeleri Cumhuriyet Savcılarına götürebilirsiniz” dedi.
 
YENİ ÇANKIRI İL MÜFTÜSÜ ASLAN TÜRK İLE
İLGİLİ İDDALARA GELİNCE
Göreve bu yıl başlayan Aslan Türk Çankırı’ya gelir gelmez oturacağı lojmanda tadilat işlerine girişiyor. 2006 yılında yapılan sürgülü balkon PVC’sini kırdırarak kendi zevkine göre yenisini yaptırıyor. Lojmana girdikten sonra yaklaşık 10.000 (on bin) tl dolayında bir harcama gerçekleştiriliyor.  Müftü Aslan bununla yetinmiyor, makam odasındaki tüm kaplamaları kırdırıyor ve kendi makamına da yaklaşık 15.000 (on beş bin) tl dolayında harcama yaptırıyor. Ve iddialara göre bütün bu harcamalar camilerde Kur’an Kursları için toplanan yardım paralarından ve de Vakfa vasiyet yoluyla bağışlanan taşınmaz kiralarından ödeniyor.
 
 
Meraklısına:
1- Haberde sözü edilen harcamalar karşılığında alınan "hayali" faturalar ve üzerlerine düşülen "itiraz şerhli" belgeler tarafımızda mevcuttur.
 
2- TDV Genel Müdürlüğü'nün 04.02.2011 tarih ve 00362 sayılı yazısında, yukarıdaki harcamalar sebebiyle, TDV Çankırı Şube Temsilcisinin görevine taznimatsız olarak son verilip, Şube Temsilcisi ile birlikte Şube Başkanı da olan İl Müftüsü, adı geçen vakıfta bir daha hiçbir şekilde görev alamayacak şekilde görevden uzaklaştırıldıkları halde, İl Müftüsü, halen Sinop İl Müftüsü olarak görev yapmaya devam etmektedir. Anlaşılan Diyanet, milletin parasını emanet edemediği bir kişiye milletin dinini emanet etmekte hiçbir beis görmemektedir. Vakıf mevzuatına göre ise; Şube temsilcisinin yukarıdaki harcamalara engel olma ve müftüye karşı çıkma yetkisi ve gücü bulunmamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
88 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler