Gülsuyu ve Gazide operasyon! İZLE

Gülsuyu ve Gazi'de operasyon! İZLE

Polis, kaleşnikoflu görüntülerden rahatsız oldu ve...

Uyuşturucu tacirlerinin öldürdüğü Hasan Ferit Gedik'in cenazesinde ellerinde kaleşnikoflar olan bir grup dikkat çekmişti. Bu görüntünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sabahın erken saatlerinde Maltepe Gülsuyu Mahallesi ve Sultangazi Gazi Mahallesinde birçok adrese helikopter destekli operasyon düzenlenledi.
 
Maltepe Gülsuyu mahallesinde açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik için dün gece yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermedi.
 
Ara sokaklarda barikat kurarak, molotofkokteylli atan göstericilere, polis biber gazıyla müdahale etti. Polisin müdahalesi devam ederken, üzerlerinde üçer silah taşıyan operasyon timleri ve Özel Harekât polisleri Gülsuyu Gülensu Haklar Derneği’ne girdi. Kısa süre dernek binasında kalan polisler daha sonra bina önünde bekledi. Polislerin dernek önündeki ve Gülsuyu’ndaki bekleyişi sabaha kadar sürdü.
 
DOĞUKAN NEREDE
Gülsuyu mahallesinde, ağustos ayında 9 kişinin yaralandığı saldırının ardından polis, çete üyelerine yönelik telefon dinlemesi başlattı. 29 Eylül gecesi gerçekleşen çatışmadan sonra, çete üyeleri arasında, “Doğukan yaralandı. Biz Gebze’ye geçiyoruz, siz de gelin” şeklinde bir konuşma geçtiğini belirleyen ekipler, “Doğukan” adlı çete üyesini de operasyon kapsamında aradı ancak bulamadı. Doğukan’ın nerede olduğu, sorgudaki çete üyelerine soruldu ancak kimse bilgi vermedi.
 
SABAH SAATLERİNDEN HAVA DESTEKLİ OPERASYON
Gülsuyu'nda uyuşturucu tacirlerinin vurduğu Hasan Ferit Gedik'in cenazesinde yüzleri kapalı ve ellerinde kaleşnikoflar olan bir grup dikkat çekmişti. 
 
Bu görüntü üzerine Emniyet harekete geçti. Görüntülerdeki kişiler ve adresleri tespit edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sabahın erken saatlerinde Maltepe Gülsuyu Mahallesi ve Sultangazi Gazi Mahallesine birçok adrese helikopter destekli operasyon düzenlenledi. Operasyona, özel harekat polisleri ve çevik kuvvet polisleri de destek verirken, önceden belirlenen adreslere yapılan baskınlar devam ediyor. Gülsuyu'nda yaklaşık 60, Gazi Mahallesinde de 15 adrese baskın yapıldı.
 
Operasyon yapılan sokaklarda polis giirş ve çıkışları kapattı.
 
OPERASYONDAN GÖRÜNTÜLER
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler