Gültekin Avcı tutuklandı

Gültekin Avcı tutuklandı

Bugün Gazetesi yazarı Gültekin Avcı ile aynı operasyonda gözaltına alınan 3 emniyet mensubu tutuklandı.

Bugün Gazetesi yazarı ve halen tutuklu olan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatlığını yapan Gültekin Avcı, “Silahlı terör örgütü kurma ve yönetmek”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek” ve “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek” suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Avcı ile aynı operasyonda gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 3 polis daha tutuklanırken, diğer 3 polis adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 18 Eylül Cuma günü gözaltına alınan Gültekin Avcı ve 7 polis, aynı gün İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’ne getirilmiş, polislerden 1′i emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Avcı ve 6 polis ise “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla dün tutuklanma talebiyle Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti.

Nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’nde sorgulanan Gültekin Avcı ile polisler Murat Ç., Yusuf Y. ve Bekir Enes A. tutuklandı. Mahkeme kararında, Gültekin Avcı’nın hakkında arama ve tutuklama kararı bulunan kişiler ile telefon görüşmeleri yaptığı, Selam Tevhid Örgütü dosyası kapsamında algı çalışması yürüttüğü, bu doğrultuda yazılar yazdığı belirtildi.

Ayrıca Avcı’nın, “Muta nikahı, Selam Tevhid Terör Örgütü, istihbarat” odaklı yazılarını kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik yazdığı, hakkında yakalama kararı bulunan Fethullah Gülen ve Emre Uslu’nun telkinleri doğrultusunda fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettiği, 17-25 Aralık girişimleriyle eşzamanlı olarak operasyon düzenleme niyetiyle hareket ettikleri, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı, bakanlarını, MİT Müsteşarı’nı, birçok vali, genel müdür, bürokrat, dernek ve vakıf yöneticilerini terörle, casuslukla ilişkilendirerek gözaltına almayı planlandıkları belirtildi.

Mahkeme, Gültekin Avcı’nın “Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme” suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Polisler Murat Ç., Yusuf Y. ve Bekir Enes A. da tutuklandı.

Mahkeme diğer şüpheli polisler Feridun T., Ümit Y. ve Mehmet Tolgahan T’nin ise haklarında yurtdışı çıkış yasağı ve en yakın karakola imza atma şartıyla serbest bırakılmalarına hükmetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler