Gülün görev süresine Çankırı imzası

Gül'ün görev süresine 'Çankırı' imzası

Cumhlurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresini tayin edecek Alt Komisyona İdris Şahin oybirliği ile seçildi.

Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin, TBMM'deki etkinliğini her geçen gün artırıyor. TBMM Anayasa Komisyonu'nun gündeminde olan Cumhurbaşkanı'nın görev süresi ile ilgili yaklaşık 18 maddelik kanun tasarısı, yeni oluşturulan "Alt Komisyon"a gönderildi.

Ak Parti'den Fatoş Gürkan, Mustafa Şentop, CHP'den Uğur Bayraktutan ve MHP'den Nevzat Korkmaz ile oluşan alt komisyona Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin de Meclis Anayasa Komisyonu üyesi milletvekilleri tarafından oybirliğiyle seçildi.

Av. İdris Şahin'le birlikte diğer 4 üyenin Pazartesi günü toplanarak başta Maliye Bakanlığı yetkilileri olmak üzere, Sayıştay'dan temsilcilerle birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi ile ilgili olarak görüşleri masaya yatıracaklar. Yapılan görüşmeler sonrası da komisyon üyeleri 11 Ocak Çarşamba gününe kadar raporunu tamamlayacak ve yasaya son şeklini verecek. Meclis Anayasa Komisyonu da 12 Ocak Perşembe günü toplanarak Cumhurbaşkanı Gül’ün görev süresine ilişkin düzenlemede nihai kararı alacak.

ALT KOMİSYON'UN GÜNDEMİ HAYLİ YOĞUN

Sözcü18 Haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre Milletvekili Şahin'in görev aldığı Alt Komisyon'un gündem maddeleri hayli yoğun.

Uzun süredir tartışılan ve mahkemelerdeki yığılmayı bir ölçüde azaltacak önlemler içerisinde yer alan "arabulucu" yasası ile ilgili son görüşmeler de bu komisyonda görüşülecek.

Bununla birlikte yine ülkede çek mağdurlarını yakından ilgilendiren "çek yasası" ile ilgili düzenlemeler de komisyonun önünde bekleyen yasa tasarılarından birisi.

ŞAHİN, BUGÜN VE YARIN ÇANKIRI'DA

Öte yandan TBMM'deki yoğun gündemle birlikte Çankırı'daki programını da sürdüren milletvekili Şahin, bugün saat 13.30'da Fen Lisesi öğrencilerinin düzenlediği "Kariyer Günleri"nde konuşmacı olarak yer alıyor.

Saat 16.00'da Çankırı'daki eczacılarla bir araya gelecek olan Şahin, 7 Ocak Cumartesi günü de Memur-Sen'in şube başkanları ile görüşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler