Gurbetçilerden yeni oluşum

Gurbetçilerden yeni oluşum

Anadolu yakasında biraraya gelen Çankırılılar, işadamı Vahap Yartaş başkanlığında yeni bir oluşuma imza koydular.

İstanbul'da yaşayan Çankırı insanından bir bölümü, Vakıf ve Federasyon çatısının dışında "Çankırı Platformu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Deneği" olarak biraraya geldiler.

Kurucu 8 üyenin Atkaracalar'ın hayırsever işadamı Vahap Yartaş başkanlığında biraraya gelerek oluşturdukları "platform"un kısa sürede ilk kongresini gerçekleştirerek başta İstanbul olmak üzere tüm yurtta örgütlenmeyi amaçladığı öğrenildi.

KURUCU ÜYELER

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre "Çankırı Platformu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Deneği"nin kurucu üyeleri şu isimlerden oluştu:

Vahap Yartaş (Başkan), Faruk İmamoğlu, Engin Yıldırım, Mustafa Damgacı, Mustafa  Doğan, Murat Yazdıran, Ersoy Kaşak, Özgür ...

faruk-imamoglu-sevda-resim-03.jpg

FARUK İMAMOĞLU: MEVCUT FEDERASYON TEKELLEŞTİ

Kurulan yeni platformda görev alan Tuzla Çankırılılar Derneği Başkanı Faruk İmamoğlu "Bugüne kadar mevcut Federasyonda bir varlık göremedik. Federasyon yönetimi ve sistemi tekelleştirdi. Halen yönetimde bulunan mevcut isimlerin dışında kimsenin oluşacak yeni yönetime girme şansı yok. İlçe dernekler birliği kuruldu ve başkanlarını mevcut yönetim atadı. Kendileri de hiçbir yere gitmek istemiyorlar.Federasyonla birkaç kez bir araya geldik. Tutarlı net bir düşünce ve sistemleri yoktu. Mevcut federasyon, köy derneğinin yaptığı organizasyona sahip çıkıyor. Kim ne yaparsa federasyon yaptı deniliyor. Böylesi bir yönetim anlayışı ile Çankırı insanını birarada tutmak mümkün olamazdı." dedi.

Edinilen bilgilere göre yeni kurulan platform yönetiminin ivedilikle harekete geçerek Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait Üsküdar ilçesinde bir binayı dernek merkezi yapma yolunda çalışma başlattığı öğenildi.

YENİ BİR FEDERASYON OLUŞUMU ŞİMDİLİK ASKIDA!

Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre, Anadolu yakasında gerçekleştirilen yeni oluşumun ilk günlerde yola "yeni bir federasyon" (!) parolasıyla çıktığı, ancak sivil toplum örgütü yöneticiliği yapmış bazı deneyimli isimlerle yapılan görüşmelerle "yeni federasyon oluşumunun "şimdilik" önüne geçildiği öğrenildi. Yeni oluşumun mevcut federasyon yönetimine (ÇANDEF) "durumunu ve icraatlerini gözden geçirme" fırsatı verme amacıyla böylesi bir politika izlediği de gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
34 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler