Gurbetteki Çankırılı işadamları Çankırıyı gezdi

Gurbetteki Çankırılı işadamları Çankırı'yı gezdi

Belediye Başkanı İrfan Dinç'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Çankırı ziyareti olumlu bir havada gerçekleşti.

Yıllardır Fransa'da çalışan ve inşaat sektöründe gösterdikleri başarılar ile dikkat çeken Çankırılı iş adamlarına Ramazan Bayramı için geldikleri memleketlerinde Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından yakın ilgi gösterildi.
 
Yapraklı İlçesinin Yukarıöz Beldesi nüfusuna kayıtlı iş adamları ile tarihi Çamaşırhane'de buluşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, misafirlerini daha sonra Çankırı Belediyesi'nce restore edilen tarihi mekanlar ile Çankırı'nın turistik mekanlarını gezdirdi.
 
Yukarıöz Beldesi Belediye Başkanı Ömer Karaca ile Yukarıöz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Arif Görgülü'nün de eşlik ettiği geziler sırasında konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç "Sizler Anadolu'nun bozkırından çıkarak Avrupa'nın en entellektüel bölgesi olan Paris ve çevresinde zorlu bir hayat mücadelesi vererek, zor şartlar altında çalışıp varlık sahibi olan, bu toprakların yetiştirdiği değerlersiniz. Bu zorlu hayat mücadelesi sırasında baba ocağından kopmadınız ve Çankırı ekonomisine de ticaretinizle katkılar sağladınız. Artık sizlerden Çankırı'ya da yatırımlarınızı bekliyoruz" dedi.
 
Başkan Dinç, yoğun iş temposundan Çankırı'daki gelişmeleri yakından takip etme fırsatı bulamayan Çankırılı iş adamlarına her birine bir işlev yüklenen tarihi mekanları gezdirip bilgi verdikten sonra geçtiğimiz yıl rekreasyon ve çevre düzenleme çalışması tamamlanarak hizmete giren Çankırı Kalesi'nde çay ikram etti.
 
Tarihi Çamaşırhane, Buğday Pazarı Medresesi, Çivitçioğlu Medresesi'ni gezdikten sonra Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi'ndeki arşiv odasında Başkan Dinç'in tarihi belgelerle ilgili sunumunu dinleyen iş adamları Çankırılı olmaktan bir kez daha gurur duyduklarını söylediler. İş adamları Belediye Başkanı İrfan Dinç'e kendilerine gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler