Gururumuz oldular

Gururumuz oldular

Van'da yaşanan depremde kurtarma ekibi olarak görev yapan 13 kişilik kurtarma ekibi Çankırı'ya döndü.

23 Ekim Pazar günü meydana gelen ve tüm yurdu yasa boğan deprem nedeniyle Sağlık Müdürlüğü tarafından olay yerine gönderilen kurtarma ekibi dün geri döndü. Önceki gün Çankırı'ya gelen 13 kişilik kurtarma ekibini Vali Vahdettin Özcan makamında kabul etti. Yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı kendilerini kutlayan Vali Özcan, yaşanan deprem sonrasında Çankırı Sağlık Müdürlüğüne bağlı 13 kişilik kurtarma ekibinin olay yerine intikal ettirildiğini kurtarma ekibinin 3 vatandaşı enkaz altından canlı çıkarmayı başardığını, 11’de eks olmuş vatandaşı enkaz altından çıkartırken 1’de doğum yaptırdıklarını ve doğan çocuğun ismini Muhammet verdiklerini söyledi.

Çankırı Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakoç’un da hazır bulunduğu ziyarette, kurtarma ekipleri yaşadıkları olayları anlatırken, yaşanan birçok olayı asla unutamayacaklarını da söylediler.

5 katlı bir enkazda kurtarma olayını anlatan ekip, “Biz deprem sonrasında hemen uçakla Van’a oradan da karayolu ile Erciş’e vardık ve hemen çalışmalara başladık. 5 katlı bir enkazda inceleme yaparken bir ses duyduk. Enkaza ilk önce Akut girdi sonra biz girdik. 6 saatlik bir çalışma sonrasında göçük altından 27 yaşındaki bir genci kurtarmayı başardık. Kurtarma esnasında genç elimi tuttu ve bana ‘Abi beni bırakma dedi’ o anı asla unutamıyorum. Başka bir enkazda yaşanan olay ise bizleri çok duygulandırdı. Enkazın altında bir aileyi bir birine kenetlenmiş halde bulduk. Yaşanan deprem nedeniyle eşler bir birine öyle kenetlenmiş ki zor ayırdık. Her ikisi de eks olmuştu” dedi.

umke-calisma-resim-02.jpg

Deprem bölgesine giden kurtarma ekibi yaşanan bu üzücü olaylara rağmen gerçekleştirdikleri doğum’un kendilerine mutlu ettiğini de ifade ettiler.

“Hayat devam ediyor. Bir tarafta kayıplar ve üzüntüler yaşanırken bir taraftan da böyle mutlu olaylar yaşanıyor” diyen Vali Özcan, kendisinin Adapazarı depremi esnasında Sakarya’da olduğunu ve yaşanan sıkıntıları çok iyi bildiğini söyleyerek, “Özverili ve gayretli çalışmalarınızdan dolayı hepinizi kutluyorum. Şimdi yorgunluğunuz geçene kadar dinlenin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler