Hacı Murad-ı Veli türbesi yenileniyor

Hacı Murad-ı Veli türbesi yenileniyor

AK Parti Çankırı milletvekili İdris Şahin ile birlikte Çankırı'yı ziyaret eden Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem incelemelerde bulundu.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Hacı Murad-ı Velinin Türbesi’nin çevresinde yenilikler yapılacağını söyledi.

Çankırı incelemelerine ilk olarak Eldivan ilçesinde bulunan Hacı Murad-ı Veli Türbesini ziyaret ederek başlayan Ertem’e Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ve vatandaşlar eşlik etti.
 
Türbe ve çevresinde inceleme yapan Ertem’e beraberindekiler bilgi vererek neler yapılabileceği konusunda değerlendirmede bulundular.
 
İncelemenin ardından açıklamada bulunan Ertem, gazetecilere yaptığı açıklamada, türbenin çevresinde yenileme yapacaklarını ifade ederek, ”Hacı Murad-ı Veli buranın önemli şahsiyetlerinden birisi. Bu merkezde o anlamda önemli. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak da sayın valimiz ve sayın milletvekilimizle birlikte yapılan çalışmalarla ilgili yerinde incelemelerde bulunduk” dedi.
 
Türbenin çevre düzenlemesinin yapılacağını kaydeden Ertem, ”Bu dergahın ve caminin restorasyonunu geçtiğimiz yıl yapmıştık. Bu yılda valilik ile birlikte çevre düzenlemesine bağlı olarak , yemekhane, kesimhane, şadırvan yenilenecek” şeklinde konuştu. (Karatekin)
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler