Hakan Albayrak: Atatürk düpedüz ırkçıydı

Hakan Albayrak: Atatürk düpedüz ırkçıydı"

"Bu çağda hala asil kandan bahsediyorsak, hepimiz barbarız demektir."

Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'a konuşan Albayrak, "Milli asabiyet uğruna yüzlerce insanın ölmesine göz yumuldu. Kimse boşuna ölmüyor ama argümanın hatrına söylüyorum yüzlerce insan boşuna öldü" derken sağduyu hakimiyetinin son günlerde hakim olmasının çok hayırlı olacağını söyledi.

Sancaktar Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Albayrak, "İslami hareketler İmralı görüşmelerine nasıl bakıyor?" konusunun konuşulduğu programda Habur sürecinin yarıda kesilmesinin çok bir sorumsuzluk olarak değerlendirdi.
 
"Kürtlere Türklüğe meyal olduğu ölçüde tahammül edildi. Bunu Mustafa Kemal başlattı. İsmet İnönün'ün Doğu'daki mezaliminden önce hazırlattığı bir rapor var. Orada Türklüğe meraklı Türkler deniliyor. Onun dışındaki Kürtler köpek kabul edildi. Dersim katliamı ortada." diyen Hakan Albayrak, Atatürk milliyetçiliği için etnik milliyetçilik tanımı dedi. Albayrak, etnikten kastını şu sözlerle açtı:
 
"ATATÜRK DÜPEDÜZ IRKÇIYDI"
 
"Şöyle diyorlar. Ulu Önder Mustafa Kemal Ne mutlu Türk olana dememiştir, Türküm diyene demiştir. Demek ki Türklüğü bir kimlik olarak görüyordu. Yanlış bu. Mustafa Kemal düpedüz ırkçıydı. Yani dilde bile ırkçıydı.
 
 
Okullarda duvarlara sılan gençliğe hitabeye bakın orada bile var. Nasıl bitiyor? Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur? Ne demek bu? Ne asil kanı? Bu çağda hala asil kandan bahsediyorsak hepimiz barbarız demektir! Kan asil olmaz, hareketler asil olur. Ama Ehl-i Beyt soyunu ayıralım bundan."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler