Hakan Şükür ticari faaliyetlerini durdurdu!

Hakan Şükür ticari faaliyetlerini durdurdu!

Daha önce fast food ve yeşil enerji işine giren Şükür, milletvekili aday adayı olur olmaz, seçilmeyi dahi beklemeden ticaretten çekildi.

Şükür'ün enerji işindeki ortağı olan ERA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal, 'Hakan, etik davranarak ticari faaliyetlerini askıya aldı' dedi

Türk futbolunun efsane golcüsü Hakan Şükür, siyasete yeşil ışık yakarken, AKP'nin İstanbul 3. Bölge milletvekili aday adayı oldu. Şükür'ün listeye üst sıradan girip milletvekili olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Futbolu bıraktıktan sonra girdiği işadamlığına ısınan Şükür, teknik direktör Bülent Uygun ile gıda sektörüne giderek, Ankara'da fast food restoranı açmıştı. Şükür, mağazasının açılışında, futbolculuk hayatındaki düzgün yaşamını iş hayatında da sürdürmenin kendisi için önemli olduğunu belirterek, kendi markalarını oluşturduklarını ve bu marka ile ayrıca bir çikolata mağazası da açacaklarını açıklamıştı.  Şükür, ilerleyen dönemde franchising verebileceklerini de dile getirmişti.

ENERJİDE BÜYÜYECEKTİ

Şükür, fast food restoranının ardından da pek çok dev şirketin gözünü diktiği enerji sektörüne girerek, yenilenebilir enerji alanında yatırıma başlamıştı. Yine teknik direktör Bülent Uygun ile birlikte girdiği enerji işinde Şükür, enerji yatırımları yapan ERA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal ile ortaklık kurmuştu.  Üçlü, baş harflerinden oluşan HBA Enerji Üretim, Gıda, Turizm ve İnşaat isimli şirket kurarken,  HES ve yenilenebilir enerji alanında yatırım yapmaya başlamıştı.

Yeşil sahalardan yeşil enerjiye transfer etmiştik

Şükür'ün ortağı olan ERA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal, AKŞAM'a yaptığı açıklamada, Şükür'ün tüm bilgi birikimini şimdi siyasete aktaracağını belirterek, 'Hakan, bütün enerjisini siyasete aktarmak istiyor. Hakan'ı yeşil sahalardan yeşil enerjiye transfer etmiştik. Şimdi de yeşil enerjiden temiz siyasete transfer ediyoruz. 2-3 santral projemiz vardı, siyaset nedeniyle askıya aldı. Hakan, hassas davrandı ve siyasete atılınca bu işleri bıraktı. Partiye ve Başbakana söz gelmesini istemiyor. HBA şirketini donduruyoruz. Hakan, gıda işini de askıya aldı. Çok etik bir şey yaptı' dedi.

Ünal, Şükür'le sadece çok ilerlemiş olan bir doğalgaz çevrim santralı işi yapacaklarını ve geri kalan HES projelerinden vazgeçildiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler