Hakkari Çukurca'da 8 şehit!

Hakkari Çukurca'da 8 şehit!

Hakkâri Çukurca Çığlı Üs Bölgesi'nde PKK'lılarla silahlı çatışma çıktı. 6 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. PKK'lılara müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopteri ise düştü. Helikopter pilotu 2 asker de şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 4:50 sıralarında Hakkâri Çukurca Çığlı Üs Bölgesi'nde PKK'lılarla silahlı çatışma çıktı. Çatışmada 6 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı.

PKK'lılara müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopteri ise Hakkâri Çukurca bölgesinde saat 5:50 sıralarında düştü. Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen kazada helikopter pilotu olan 2 asker şehit oldu.

Kazayla ilgili inceleme ve araştırma sürüyor.

PKK'lılara yönelik operasyon için bölgeye F-16 uçağı, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı (İHA) ve takviye birlikler sevk edildi. Şu ana kadar 6 PKK'lı öldürüldü.

ASKERLER KAYSERİ KOMANDO TUGAYI'NDAN
Şehit düşen 6 piyade komandonun tümümün, Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndan silah arkadaşları olduğu belirlendi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ
İç güvenlik harekatı görevi nedeniyle bir süredir Hakkari Çukurca’da bulunan  Kayseri 1’inci Komando Tugayı’nın Çığlı üs bölgesindeki Mehmetçiklerine yapılan saldırıda, açılan ilk ateşte Gaziantep’in Nizip ilçesinden Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Sadettin Bakır (29), aslen Kırıkkaleli ancak Ankara Mamak İlçesinden Sağlık Astsubay Üsçavuş Merkan Şahin, Kayseri’nin Tomarza İlçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Nazmi Kapucu (38), Piyade uzman Çavuş İbrahim Akarsu (26), Kahramanmaraş Göksun ilçesinden Piyade Uzman Çavuş Ali Kocakaya (25), Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden, eşi Ankara Elmadağ İlçesinde yaşayan Piyade Uzman Çavuş Muammer Arı (30) şehit oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler