Hakkari-Çukurcada çatışma!

Hakkari-Çukurca'da çatışma!

2 asker şehit oldu, çok sayıda terörist öldürüldü. Çatışma devam ediyor...

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Irak sınırında dün başlayan operasyon hız kesmeden devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce ''Sonbahar temizliği'' adı verilen operasyon kapsamında dün Çukurca ilçe merkezinde bulunan Jandarma Komando Taburundan çıkan mayına dayanıklı ''kirpi'' ve ''kobra'' adı verilen zırhlı araçlar, frekans karıştırıcı jammerler eşliğinde sınıra sevk edilen askerlerle Irak sınırındaki Kazan Vadisi ile Kavuşat bölgeleri arasında geniş çaplı operasyon başlatılmıştı.
 
Gece saatlerinde bölgede bir grup teröristle sıcak temas sağlandı. 
 
Çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Operasyonlarda 13 terörist etkisiz hale getirildi.
 
Hava destekli yürütülen operasyonlar kapsamında, insansız hava araçlarının alınan görüntüler doğrultusunda Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'ların belli hedefleri bombaladığı bildirildi.
 
Bölgedeki operasyonlar devam ediyor.
 
ŞEHİDİN EŞİ 5 AYLIK HAMİLE
Türkiye’nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi’ndeki operasyonda şehit düşen 1 yıllık evli 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Hayrullah Engizek’in acı haberini askeri yetkililer, merkez Toroslar İlçesi’ne bağlı Soğucak Beldesi’nde oturan babası 56 yaşındaki Turan Engizek ile annesi 53 yaşındaki Meryem Engizek ve hamile eşi Yeter Engizek’e bildirdi. Acı haberle baygınlık geçiren hamile Yeter Engizek ile anne Meryem Engizek’e eve gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Gelin ile kayınvalideye sakinleştirici iğne yapıldı. Yakınlarının teselli etmeye çalıştığı Meryem Engizek, "Hani gelecektin, hani canımdın, nerdesin sen. O benim yarimdi, o benim ailemdi, o benim her şeyimdi. Olamaz böyle bir şey" diye gözyaşı döktü. Anne Meryem Engizek ise, "Ciğerim kuzum, bakamazdım yüzüne ciğerim" diye ağıt yaktı.
 
TERÖR ŞEHRE İNDİ
 
Metanetini korumaya çalışan ve çiftçilikle geçimini sağlayan baba Turan Engizek de, oğluyla dün akşam telefonla görüştüğünü ve göreve gideceğini söylediğini belirterek, "Bu terör olaylarını devlete soracaksınız bana değil. Bu neden böyle oluyor, niye böyle oluyor, onu yetkililere soracaksınız. Bana niye soruyorsunuz ki? Bakın benim elim ayağın nasır tuttu. Ben bunları büyütmek için bu şekilde çalıştım. Yapacakları bir şey varsa yapsınlar, yoksa vatandaşa bıraksınlar vatandaş yapsın. Bu işin doğu ile batı ile alakası yok. Ben 10 yıl çalıştım Doğu'da. Bu şekilde olmuyordu. Terörist şimdi şehre indi. Buna bir çare bulunması gerekir, ’dur’ denilmesi gerekir"diye konuştu.
 
Şehit Hayrullah Engizek’in cenazesinin yarın belde mezarlığında toprağa verileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler