Hakkaride çatışma: 1 üsteğmen şehit!

Hakkari'de çatışma: 1 üsteğmen şehit!

Kışlada hazır bekletilen ambulanslar, Hakkari Asker Hastanesi'ne gitti...

Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 üsteğmenin şehit olduğu bildirildi... 

Teröristlerin insansız hava araçları tarafından tespit edildiği belirtildi.
 
Operasyonların yoğun olarak yaşandığı Hakkari bölgesinde sabah saatlerinde Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'nde bir grup PKK'lının tespit edilmesini ardından bölgeye operasyon yapıldı. Özel eğitimli komandoların sabah saatlerinde sevk edildiği bölgede sıcak temasın sağlandığı belirtildi. Çatışmanın hemen ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan da art arda havalanan kobra tipi helikopterlerin PKK'lıların yuvalandığı bölgeleri ateş altına aldığı belirtildi.
 
AMBULANS HAREKETLİLİĞİ
 
Çatışmanın sürdüğü saatlerde Hakkari kent merkezindeki Fatih Kışlasına ise peş peşe helikoplerler indi. Bu arada ambulans hareketliliği de yaşandı. Çatışmada ölü ve yaralının olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.
 
ÖZEL BİRLİKLER KAZAN VADESİ'NDE 
 
Çukurca'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kazan Vadisi'ndeki sıcak çatışmaların sürüyor. Buradaki çatışmalara, Jandarma Özel Harekat ile Kayseri ile Bolu Komando Tugayları'ndan gelen özel birliklerin katıldığı belirtildi. Kazan Vadisi'nin Kobra helikopterler desteğinde abluka altına alındığı ve çıkan çatışmalarda şu ana kadar 4 askerin yaralandığı ve çok sayıda PKK'lını da etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
 
OPERYON BÖLGESİNDE 2 SİVİL YARALI
 
Çukurca'nın Kazan Vadisi'nde bulunan Kazan köyü'nde ise 2 kadının yaralandığı belirtildi. Kazan Köyü'nden Aziza Çetin ile Keziba Çetinkaya'nın operasyonlar sırsında yaralandıkları ileri sürüldü. Helikopterlerden atılan bombaların şarapner parçalarından yaralandıkları ileri sürülen Aziza Çetin'in durumunun ciddi olduğu ve Çukurca'da yapılan ilk müdahalenin ardından Hakkari'ye sevk edildiği, diğer yaralalı Çetinkaya'nın ise Çukurca'ya getirilmeden ambulansala Hakkari'ye gönderildiği belirtildi.
 
6 AYLIK KIZI VARDI
 
Hakkari'nin Çukurca İlçesinde teröristlerle güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada Tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu şehit düştü. Ailesi Bursa'da yaşayan şehit üsteğmenin 6 aylık Neda adında bir kız çocuğu babası olduğu belirtildi.
 
Çukurca'da çıkan taşıtmada 28 yaşındaki Tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu şehit düştü. Şehit Üsteğmen Köroğlu'nun Ankara'da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda memur olarak çalışan eşi Selay Köroğlu'nun altı ay önce dünyaya getirdiği kızı Neda'nın doğumundan sonra ücretsiz izin alıp Bursa'da oturan kayınvalidesi Nurdan ve kayınpederi Turan Köroğlu'nun yanında kaldığı öğrenildi.
 
Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun şehit düştüğü haberi bugün saat 13.00'de Bursa Garnizon Komutanlığı'ndan, aralarında doktor ve hemşirelerinde bulunduğu subaylar tarafından, Köroğlu'nun merkez Yıldırım İlçesi 75'inci Yıl Mahallesi Akkent Sitesi'nde oturan ailesine bildirildi. 
 
OPERASYONLAR SÜRÜYOR
 
Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ederken, kent merkezinde hava ve ambulans hareketliliği yaşandığı gözlendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler