Hakkı Yalçın: Beyt-ül Mal'dan elini çek!

Hakkı Yalçın: Beyt-ül Mal'dan elini çek!

MHP Çankırı Belediye Başkan Adayı Hakkı Yalçın, AKP Çankırı Belediye Başkan Adayı İrfan Dinç’in belediye imkânlarını kullanarak seçim çalışması yürüttüğünü ifade ederek, “Beyt-ül maldan elinizi çekin” dedi.

MHP Çankırı Belediye Başkan adayı Hakkı Yalçın, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı seçim gezilerinde gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulundu. AKP Çankırı Belediye Başkan Adayı İrfan Dinç’in belediye imkânlarını kullanarak seçim çalışması yürüttüğünü ifade eden Hakkı Yalçın, belediyede çalışan bazı kadınların mesai saatleri içerisinde kapı kapı gezerek oy istediğini, bazı taşeron firma işçilerinin ise sokak ve caddelere parti bayrağı astığını iddia etti.

İnsanların vergileri ile Çankırı insanına hizmet etmek için işe alınan birçok taşeron firma işçisinin seçim çalışmasında yer aldığını ifade eden Hakkı Yalçın, “Çankırı sokakları pislikten geçilmezken, belediye işçileri seçim çalışmalarında kullanılmaktadır. Bizim çocuklarımız olan bu işçilerimizin tek amacı ekmek parası iken, zoraki siyasi emellere alet edilmeye çalışılmaktadır. Bütün imkânlar seferber edilmiş ve millete hizmet için maaşları ödenen işçiler İrfan Dinç saltanatına hizmet eden kapıkulları haline getirilmeye çalışılmaktadır.” dedi.

Yalçın, İrfan Dinç’in seçim çalışmalarında harcadığı bütçeyi şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklanmasını isteyerek, “Evinin ve arabasının dahi olmadığını, kirada oturduğunu söyleyen bir belediye başkanı, büyük paralar harcayarak seçim çalışması yürütüyor. Hal böyle olunca, insan sormadan edemiyor. İrfan Dinç, seçim çalışmalarında hangi bütçeyi kullanıyor? Seçimlere 2 ay kala İrfan Dinç tarafından düzenlenen özel toplantıların belediye binası ve belediyeye bağlı mekânlarda yapılmasının hangi etik ve siyasi anlayışa uyduğunu merak ediyorum. Ayrıca bu toplantılarda verilen yemeklerin masrafları, elektrik, su, ısınma gibi giderler İrfan Dinç’in cebinden mi, yoksa Çankırılıların cebinden mi çıkıyor? Millete hizmet mekânları olan belediyelerin siyasi emellere alet edilmesini kulda sorar, Allah da sorar” diye konuşan Yalçın,  “Beyt-ül maldan elinizi çekin” ifadelerini kullandı.
Seçimlerin yaklaşması ile Dinç’in büyük bir telaş içerisine düştüğünü dile getiren Yalçın, belediye personeli yapılan bütün siyasi çalışmalara katılması zorunluluğunu getirdiğini öne sürdü.  
30 Mart akşamı seçimi kazanması halinde şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile Çankırı halkına hizmet edeceklerini anlatan Yalçın, “Ben ve çalışma arkadaşlarım göreve yemin ederek başlayacak.  Belediye kaynaklarını halkımıza hizmet olarak en güzel şekilde, israf etmeden sunmanın gayreti içerisinde olacağız. Bugüne kadar yapılan sıra dışı harcamaların ve tüm israfların hesabını soracağız.” dedi.

Yalçın, yerel seçimler için tüm ibrelerin MHP’yi gösterdiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler