Hakkı Yalçın'dan mega proje: Karatekin 1074

Hakkı Yalçın'dan mega proje: Karatekin 1074

MHP Çankırı Belediye Başkan Adayı Hakkı Yalçın, hazırladığı dev bir proje ile seçmenin karşısına çıkıyor.

MHP Çankırı Belediye Başkan adayı Hakkı Yalçın, Çankırı'nın fethi olan 1074 yılından ismini alan 'Karatekin 1074' isimli proje ile hem yerel dinamikleri hareketlendirmeyi, hem de kente estetik bir hava katmayı amaçlıyor.

Çankırı'nın doğal, tarihi ve kültürel özelliklerini öne çıkaracak projenin, bütçesi ve master planları tamamlandı. 6 aydır çalışmaları devam eden projenin Kırkevler Mahallesine yapılması planlanıyor.

MHP Çankırı Belediye Başkan Adayı Hakkı Yalçın, "Karatekin 1074" projesinin 210 bin metrekarelik bir alana uygulanacağını ve bu proje ile konut ve barınma problemlerinin kökten çözüleceğini söyledi.

Rezerv alan olarak planlanan bölgede, 2 bin 148 konut, 800 yatak kapasiteli 2 öğrenci yurdu, havuz, sauna, spor salonu ve konferans salonlarının yanı sıra, park ve yeşil alan gibi sosyal donatılar yapılacağını anlatan Yalçın, "Bu proje modern Çankırı'nın başlangıcı olacak. Bu proje ile hem yerel dinamitleri hareketlendirip inşaat sektörüne iş olanağı, hem de insanımıza modern yaşam alanları sunacağız. Ayrıca Çankırılı müteahhitlerimizle yapacağımız ortak konsorsiyum ile belediye bütçemize yaklaşık 50 milyonluk bir gelir sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Projenin hayata geçirilmesiyle Çankırı'daki konut ve sosyal alan sıkıntılarının sona ereceğini ifade eden Yalçın, yapılacak tüm konutlar için otopark yapacaklarını ve park yeri sorununu ortadan kaldıracaklarını vurguladı.

Yalçın, "Karatekin 1074"projesinin 36 ayda tamamlanacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler