Halit Dumankaya tutuklandı

Halit Dumankaya tutuklandı

Mahkeme, 7 kişiyi tutuklarken 37 şüpheliyi de adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

"FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları" gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen aralarında Dumankaya şirketinin murahhas üyesi Halit Dumankaya'nın da bulunduğu 7 kişi tutuklandı. 37 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

HALİT DUMANKAYA 2 AYRI SUÇTAN TUTUKLANDI
Nöbetçi Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği'ne tutuklama talebiyle sevk edilen şüphelilerin sorgusu yaklaşık 9 saat sürdü. Hakimlik sorgusunun ardından aralarında Dumankaya şirketin murahhas üyesi Halit Dumankaya'nın bulunduğu 7 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Dumankaya şirketin murahhas üyesi Halit Dumankaya, Ayhan Büyükkaya, Göksel Işık ve Adem Savaş'ın "suçtan kaynaklı mal varlığını aklama" ve "Terör örgütüne finansman sağlama" suçlarını işlediğini gösterir banka hesap hareketleri, ilgili hesaplara giren çekler üzerine yazılı kurban, burs, zekat gibi ibarelerin bulunması, bir kısım çeklerin iş yapılan kişilere karşılık yapılan ödemelerden bir kısmının bu şahısların beyanları doğrultusunda rızaları olmaksızın bağış veya yardım adı altında ciro ettirilip alıkonulması ve bu çeklerin FETÖ/PDY terör örgütüne finansman sağlamak amacıyla açılmış olan hesaplara yine bu şüphelilerden bir kısmının ciro edilerek girilmesi gibi kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verdi.

3 ŞÜPHELİ BAŞKA SUÇLARDAN TUTUKLANDI
Diğer şüpheliler Mehmet Kızılkaya, Şerif Karaman ve Nihat Kayalıdağ'ın da "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçunu işlediğini gösterir banka hesap hareketleri bulunması, adı geçen terör örgütünün yönetici kadrosunda bulunan özellikle Maltepe imamı olarak adlandırılan M.K. ile telefon görüşmelerinin bulunması gibi somut kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verildi.

37 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI
Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerin 37'si ise suçun vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumu gerekçe gösterilerek, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 37 şüpheli için yurt dışına çıkış yasağı konularak, karakola imza atma yükümlülüğü getirildi.

TOPLAMDA 11 KİŞİ TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında, emniyette ifadeleri tamamlanan 46 kişi sabah saatlerinde adliyeye getirilmiş, Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'nca ifadeleri alınan 46 kişiden 44'ü tutuklamaya sevk edilirken 2'si serbest kalmıştı. Dün adliyeye sevk edilen 44 kişiden 4'ü "Terör örgütüne finansman sağlamak" ve "Suçtan kaynaklı malvarlığı değerlerini aklamak" suçlarından tutuklanırken, 22'si adli kontrol hükümleri uygulanarak, 18'i ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Böylece soruşturma kapsamında toplamda 11 kişi tutuklanmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler