Halk Mahkemesi yargıladı

"Halk Mahkemesi" yargıladı

9 kız öğrencisine tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan öğretmen Mehmet Ali G.’yi köylülerin “halk mahkemesi”nde yargıladığı, ortaya çıktı.

Gazete Habertürk'te Ali Zengin imzasıyla çıkan haber şöyle:

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Köprübaşı İlçesinin bir köyündeki ilköğretim okulunda görevli öğretmen Mehmet Ali G. hakkında 9 kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla açılan ve toplam 27 yıldan 72 yıla kadar hapis cezası istenen davanın görülmesine başlandı.

Davanın ilk duruşmasında köy muhtarı Mustafa Can, öğrenci velilerinin olayı duyması üzerine kendisine haber verdiklerini belirterek şunları söyledi:

İNANILMAZ İDDİALAR
“Olayı netleştirmek için okulda bir toplantı yaptık. Toplantıya veliler, öğrenciler ve suçlanan öğretmen katıldı. Burada öğrencilerin söyledikleri ifadeler yenilir yutulur cinsten değildi. Öğretmen bunların iftira olduğunu tekrarladı. Ama çocukların bu kadar detaylı yalan söyleyebileceklerini sanmadığımızdan öğretmenin suçlu olabileceğini düşündük.”

Öğrenci velilerinden Ahmet Kumbasar ise, okulda iki yeğeninin okuduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Bu olayın ortaya çıkmasından sonra öğrenci velileri olarak bir araya geldik. Okulda durumu öğretmene anlattık. Kabul etmedi. Bu sefer öğretmen tarafından cinsel istismara uğrayan öğrencileri öğretmenle yüzleştirdik. Öğrencilerin yaptıklarını anlatması üzerine öğretmen ‘O zaman beni burada öldürün’ diye yalvardı. Biz de kendisini jandarmaya teslim ettik. şikâyetçiyiz.”

"HEPSİ İFTİRA, BANA TAVIR ALDILAR"
Sanık öğretmen Mehmet Ali G. ise “Suçlamaların hiçbirisini kabul etmiyorum. Ben öğretmenlik yaptığım esnada iddia edilen öğrencilere tacizde bulunmadım. Ayrıca son yerel seçimler sırasında köy muhtarı ile aramızda anlaşmazlık oldu ve bu anlaşmazlık sebebiyle muhtar bana tavır aldı. İftiraya kurban gittim, atılı suçlamaları işlemedim. Beraatimi istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler