Haluk Koç’tan yeni torpil listesi

Haluk Koç’tan yeni torpil listesi

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, bugün AKP'nin yeni torpil listesini açıkladı.

Atanamayan öğretmenler, KPSS sınavını kazananlar kuyruklarda beklerken, işsiz dolaşırken AKP’nin sınavsız VİP torpilli atamaları devam ediyor.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, bugün VIP torpil listelerinin üçüncüsünü açıkladı.

CHP'li Koç'tan ikinci torpil listesi iddiasıCHP’li Koç’tan ikinci torpil listesi iddiası

Koç yaptığı basın toplantısında, “Utanmanın arlanmanın olmadığı yerdeyiz artık, hukuğun bittiği yerdeyiz. Bir hekim olarak söylüyorum, her hastalığın tedavisi var. Ar damarı çatlamış olanların yok. Aralarından bazıları çıkıyor, Allah’ın ayetini dahi, torpil için kullanıyor. Kendini bilmez milletvekilini biliyorsunuz. Akrabaya yardım etmek, başkasının hakkına gasp etmek mi? Küstahlığa bakın. Bu kadar mı gözünüz döndü. Bu kadar mı imansızlık, nasipsizlik olabilir… Bunları millletimizin takdirine bırakıyorum.” dedi.

Koç’un açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bilgi merkezimize gelen ihbarlarla inanın koskoca bir evrak oluşturduk. Türkiye’nin her yerinde AKP’ye bir şekilde biat etmiş, elemanı olmuş bazı insanların nasıl yükseldiğine inanamayacaksınız…

Şimdi iki ayrı liste sunacağım. Bunlardan biri KPSS’ye girmeden memur atanan milletvekili ve yöneticilere ait. Diğeri ise AKP Vip torpili ile jet hızıyla yükselenler…”

İlk liste şöyle:

1- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kuzeni Mehmet Şenbabaoğlu, Orman Bakanlığı’na bakanlık müşaviri olarak atandı.

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin ablasının torunu Gülsün Özdemir, Denizli Valiliği’ne açıktan memur yapıldı.

3- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yeğeni Ümit Hamal, Denizli Belediyesi’nde sınavsız ve açıktan memur yapıldı.

4- AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’ın oğlu Alaattin Ünüvar (25) ; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na doğrudan bakanlık müşaviri olarak atandı.

5- AKP Karabük Milletvekili Osman Kahveci’nin öz yeğeni Bilal Kahveci, Pendik Belediyesi’nde memur olduktan sonra sınavsız olarak Karabük İl Bayındırlık Müdürlüğü’ne kaydırıldı. Diğer yeğeni Sezgin Kahveci, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü’ne atandı. Osman Kahveci’nin oğlu Rıdvan Kahveci, Telekominikasyon Başkanlığı’nda çalışırken, TİB’de daire başkanı yapıldı. Kahveci’nin gelini de TBMM’de bir göreve getirildi.

6- AKP İstanbul Milletvekili Harun Karaca’nın oğlu Fatih Karaca önce KPSS’siz olarak Çevce ve Şehircilik Bakanlığı’nda özel kalem müdür olarak atandı. Ardından kadrosu İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne alındı.

7- AKP Ankara Milletvekili Ülker Güzel’in gelini Cemre Güzel Başbakanlık’ta basın ve halkla ilişkiler müşaviri olarak görevlendirildi. KPSS’siz olarak memur atandı.

8- AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara’nın yeğeni Bekir Çiftçi Kilis Valiliği’ne özel kalem olarak atandı.

9- AKP eski Kocaeli Milletvekili, şu an İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın yeğeninin kocası Güray Oruç özel sektörde çalışırken, Kocaeli Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne atandı. Memur olması sağlandı.

10- AKP Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz’ın eşi Nevzat Beyaz Başbakanlık müşaviri oldu.

11- AKP Van Milletcekili Fatih Çiftçi’nin kardeşi Suna Çiftçi, Ankara Valiliği’ne özel kalem müdürü olarak atandı. Ardından Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nde mühendis olarak çalışmaya başladı.

12- AKP Adana Milletvekili Fatoş Gürkan’ın kocası Erhan Gürkan, Orman ve Su işleri Bakanlığı’nda özel kalem müdürlüğünde müşavir olarak göreve başladı.

13- AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın kuzeni Esra Aydın, Zonguldak Valiliği’ne özel kalem yapıldı, sonra TBMM’de genel sekreterlikte görevlendirildi.

14- AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı’nın eniştesi İbrahim Alakus, Gaziantepde Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirilerek memur oldu.

15- AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak’ın kızı Kübra Aksak Dönmez; İstanbul Büyükşehir Belediyesinde özel kalem müdürü olarak çalışmaya başladı.

16-AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş’ın dünürü (lise mezunu) Fevzi Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne özel kalem müdürü olarak atandı.

17- AKP Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin oğlu Ömer Faruk Tanrıverdi, AB Bakanlığı’na özel kalem müdürü olarak atandı ve açıktan memur olması sağlandı.

18-AKP Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen’in kuzeni Muhammet Said Güloğlu, Şanlıurfa Belediyesi’ne özel kalem müdürü olarak atandı.

19- AKP İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık’ın damadı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Başbakanlık Müşaviri olarak atandı.

20- AKP Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir’in kuzeni Mustafa Erkin Demir, KEpez Belediye Başkanlığı’na özel kalem müdürü olarak atandı.

21-AKP Adıyaman eski Milletvekili ve şimdiki Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu’nun eniştesi Mahmut Said Kutlu, Adıyaman Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne atandı.

22- AKP Gümüşhane Eski Milletvekili Yahya Doğan’ın yeğeni Merve Şirin Başer, Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nde basın ve halkla ilişkiler bölümünde müdür yapıldı.

23-AKP Bolu Eski Milletvekili Yüksel Coşkunyürek’in bacanağı Tahsin Akduman, Bolu İl Genel Sekreterliğine atandı.

24-AKP Ankara Eski Milletvekili İsmail Alptekin’in oğlu, Fatih Alptekin, TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı’na bağlı Dolmabahçe Sarayı’nda müşavir yapıldı.

25- AKP Sivas eski Milletvekili Osman Kılıç’ın damadı Yusuf Deliser, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne özel kalem müdürü olarak atandı.

26- AKP Konya eski Milletvekili Mustafa Ünaldı’nın oğlu Abdullah Enes Ünaldı, Konya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne basın müşaviri olarak atandı.

27- AKP İstanbul Eski Milletvekili şimdiki Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmek’in erkek kardeşinin kaynı Mahmut Bektaş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne özel kalem müdürü olarak atandı.

28. Kadın ve Aile Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın sınıf arkadaşı Hatun Özkümüş, 4 yıl önce emekli oldu. İslam’ın Bakan olmasının ardından sanki devlette memur kalmamış gibi, emeklilikten sonra yeniden görev verilerek, Bakanlıkta daire başkanı yapıldı.

29. Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanı Ramazan Bal’ın kızı Handan (Bal) Ceylan, Eylül ayında Van’ın Saray ilçesinin bir köyüne öğretmen olarak atandı. Önce Van merkeze görevlendirildi. Kobani olaylarının hemen ardından birkaç haftalık rapor aldı. Sonrasında da babasının devreye girmesiyle Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi’nde göreve başlatıldı. Kasım’dan bu yana da Ankara’da görev yapıyor. Oysa yeni yönetmeliğe göre ilk atanan öğretmenlerin 3 yıl atandığı yerden ayrılmasına imkan tanınmıyor.

“AKP VIP TORPİLİ İLE  LİYAKATA DAYANMADAN  HIZLA MEMURİYETE YÜKSELENLER”
1. AKP’li TBMM BAŞKANI Cemil Çiçek’in yeğeni Mustafa Çiçek, TÜRKSAT’ta direktör yapıldı. Yeğeninin eşi Yıldız Çiçek de TOKİ’de uzman olarak göreve başlatıldı. Cemil Çiçek’in diğer yeğeni Çiğdem Çiçek ise MEB’de öğretmenken TRT’ye uzman olarak geçiş yaptı.

2. AKP’li kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın eniştesi Muzaffer Çakar, Bingöl Üniversitesi’nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.

3. AKP’li Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kızının kayını Mustafa Seğer, Orman ve Su İşleri Bakanlığında “Müşavir” yapıldı.

4. Gümrük Bakanı Nurettin Canikli’nin bacanağı Orhan Öğe, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na Müsteşar Yardımcısı olarak atandı.

5. AKP’li Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in kardeşi Ramazan Çelik, öğretmen olarak çalışmakta iken Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na müşavir yapıldı.

6. AKP’li Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in yeğeni Ali Fuat Eker, Müşavir kadrosuyla Tarım İl Müdürlüğü’nde görevlendirildi.

7. AKP’li Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in kuzeni Sedat Yenidünya, Bakanlığa bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne KPSS’siz olarak Daire Başkanı yapıldı.

8. AKP’li eski Milli Savunma Bakanı ve şimdiki İzmir Milletvekili Mehmet Vecdi Gönül’ün oğlu İbrahim Ömer Gönül, Sermaye Piyasası Kurulu’na müşavir olarak atandı.

9. AKP’li eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın eniştesi Mücahit Demirtaş (lise mezunu), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müsteşar yardımcısı olarak atandı.

10. AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın kardeşi Nevzat Aydın, herhangi bir vazifesi yok iken DHMİ’de müdür oldu. Normal prosedür gereğince bir kişinin bu göreve atanabilmesi için ortalama 20 yıllık bir mesleki birikim gerekiyor.

11. AKP Hatay Milletvekili Adem Yeşildal’ın kayınbiraderi Ahmet Tiryaki, TELEKOM’da sözleşmeli personel iken Hatay Aile ve Sosyal Politikalar’da kadrolu memur yapıldı.

12. AKP Bingöl Milletvekili Abdurrahman Anık’ın (üvey) yeğeni Sadrettin Dinler, Bingöl Valiliği’ne Yazı İşleri Müdürü yapıldı.

13. AKP Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğlulları’nın kuzeni Feyza Ergün, Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nde müşavir olarak göreve başlatıldı.

14. AKP Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık’ın eşi Muharrem Çığlık, eşi Milletvekili olduktan sonra 2008 yılından itibaren Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nde müşavir olarak çalışmaya başladı.

15. AKP Samsun Milletvekili Ahmet Yeni’nin kayını Ömer Altınsoy, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Spor Genel Müdürü Yardımcısı olarak atandı.

16. AKP Ankara Milletvekili Bülent Gedikli’nin kayını Rıfat Cihan Sevim, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’ne müşavir olarak atandı.

17. AKP Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal’ın kuzeni Kadir Kanat, Kalkınma Bakanlığı’na müşavir olarak atandı.

18. AKP Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil’in eniştesi Mümin Kahveci, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürlüğü’ne Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

19. AKP Tokat Milletvekili Dilek Yüksel’in eşi Uğur Yüksel, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler birimine müşavir olarak atandı.

20. AKP’li eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın kayını Feyzullah Cihanser Erel, Kemal Unakıtan Bakan olduğu dönemde, Sağlık Bakanlığı’na müsteşar yardımcısı olarak atandı.

21. AKP Ankara eski Milletvekili Remziye Öztoprak’ın kardeşinin baldızı Rahile Doğru, 4 yıllık üniversite mezunu olmadan, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü’nde müşavir yapıldı.

22. AKP Sinop eski Milletvekili Cahit Can’ın damadı Seyfullah Aslantürk, Açıköğretim Fakültesinde İktisat Bölümü okumuş olup, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın danışmanlığını yaptı. Ve kısa bir süre önce Başbakanlık Müşavirliği görevine getirildi.

23. AKP Bingöl eski Milletvekili Feyzi Berdibek’in kardeşi Muhammed Berdibek, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Kurumu’na Uzman olarak atandı.

24. AKP Çorum eski Milletvekili Agah Kafkas’ın yeğeninin kocası Yakup Güzel, Sanayii ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi.

25. AKP Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş’ın kuzeni Sinan Göktaş, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) müşavir olarak atandı.

26. AKP Van eski Milletvekili Maliki Ejder Arvas’ın dünürü Raif Kutluk, Kalkınma Bakanlığı’na müşavir olarak atandı.

27. AKP Kilis eski Milletvekili Hasan Kara’nın kayını Lokman Yeğen, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı’na müşavir olarak atandı.

28. Bilal Erdoğan’ın arkadaşı 1981 İstanbul doğumlu Rize kütüğüne bağlı Erkan Kandemir, İnşaat Mühendisliğinden, Sağlık Bakanı Yardımcılığına terfi etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler