Hamile kadın ile kocası çığ altında kaldı!

Hamile kadın ile kocası çığ altında kaldı!

Bingöl merkeze bağlı Çobantaşı köyü yakınlarında, patika yola düşen çığın altında kalan hamile kadın ile eşinin öldüğü bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, sabah erken saatlerde ikamet ettikleri Solhan ilçesi Mutluca köyü Yukarı Yayıklı mezrasından Bingöl'deki hastaneye gitmek üzere yola çıkan İsmail Gülen ile eşi Fatma Gülen, Mutluca köyü ile Çobantaşı köyü arasında bulunan patika yolda yürümeye başladı.

Çobantaşı köyüne 5 kilometre uzaklıktaki Kert Sırtları bölgesinde çiftin üzerine çığ düştü. Hamile olan Fatma Gülen'in sancılarının başlaması üzerine yaya olarak Çobantaşı köyüne kadar yürümeyi ve sonra Bingöl-Erzurum karayolundan geçen araçlarla Bingöl Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'ne gitmeyi planlayan çiftten uzun süre haber alamayan köylüler, bölgede araştırma başlattı.

Çığ düştüğünü fark eden köylülerin saat 11.35 sıralarında haber vermesi üzerine Bingöl'deki kurtarma ekipleri harekete geçti. Köylülerin ihbarının ardından Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Bayındırlık Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birim ekipleri de bölgeye hareket etti.

YEĞENİNİ KURTARMAYA GİDERKEN ÇIĞ ALTINDA KALDI
Eşini hastaneye götürmek üzere yola çıkan yeğeni İsmail Gülen'in çığ altında kaldığını duyan Hacı Fevzi Gülen ve iki arkadaşı da çığın düştüğü bölgeye gitti. Olay yerine ilk giden amca ve yanındaki arkadaşları, ikinci bir çığ felaketine maruz kaldı. İkinci çığda kar altında kalan Hacı Fevzi Gülen, yanındaki iki arkadaşı tarafından kurtarıldı.

Olayın ardından bölgeye giden köylüler kendi imkanları ile arama çalışması başlattı. Bingöl-Erzurum karayolundan 5 kilometre uzaklıkta bulunan bölgeye giden köylülerin yaptığı 3.5 saatlik arama sonucunda, İsmail Gülen (25) ve 8 aylık hamile eşi Fatma Gülen (21) ölü olarak bulundu. Köylüler kar altından çıkardıkları cesetleri sırtlarında taşıyarak bölgeye gelen arama kurtarma ekiplerine teslim etti. Kurtarma ekiplerinin arasında bulunan doktorların yaptığı müdahale sonucunda İsmail ile Fatma Gülen'in öldüğü, 8 aylık bebekte ise zayıf nabız attığı tespit edildi. Ekipler, anneyi Bingöl Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırdı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen bebek de kurtarılamadı.

Bölgede arama çalışmalarına katılan Tekin İnak isimli vatandaş, saat 10.00'dan itibaren arama yaparak her iki cesede ulaştıklarını söyledi. Kurtarma çalışmalarına katılan Hasip Korkmaz ise doktora gitmek üzere yola çıkan Gülen çiftinin yeni evlendiklerini söyledi. Korkmaz, "Olay yerine gittiğimizde cenazelerin arasında yaklaşık 2 metre mesafe olduğunu gördük. Yaptığımız çalışmalar sonucunda her ikisini de bulduk. Bölgede 4 metre kar vardı, köylülerin desteği ile cenazeleri çıkararak getirdik" dedi.

Öte yandan Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, sabah erken saatlerde doktora gitmek üzere evlerinden çıkan Gülen çiftinin Çobantaşı ile Mutluca köyü arasındaki bağlantıyı sağlayan patika yolda yürürken çığ altında kaldıklarını belirtildi. Açıklamada, "Sabah saat 06.30 sıralarında doktora gitmek üzere yaya olarak evlerinden çıkan şahıslardan saat 10.30'a kadar haber alınamamıştır. Bunun üzerine köylüler yaya olarak bölgede arama çalışmaları başlatıp çığ düştüğünü saat 11.35'te ilgililere haber vermişlerdir. Olay yerine derhal Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Bayındırlık Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve AKUT ekipleri sevk edilmiştir. Bingöl-Erzurum karayoluna yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta meydana gelen çığ olayı bölgesinde, yöre halkı ve kurtarma ekipleri tarafından çalışma yapılmıştır. Yapılan çalışmalarda kar altında kalan iki vatandaşımız ölü olarak bulunmuştur" denildi. (Kaynak: mynet.com/iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler