Hani Türk polisi adam öldürmezdi

'Hani Türk polisi adam öldürmezdi'

Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, "Bu, sadece Korkmaz ailesinin değil, Eskişehir'in ve Türkiye'nin davasıdır" dedi.

Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında bir grup tarafından sopayla dövülüp, 38 gün komada kaldıktan sonra ölen Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz “Biri polis 4 kişinin tutuklanması bizi memnun etti. Polisin tutuklanması Eskişehir Valisi Azim Tuna’ya iyi bir cevap oldu” diye konuştu.
 
Kardeşinin ölümü sonrası yaşanan gelişmeyi değerlendiren Gürkan Korkmaz, görüntülerin açılmasıyla olayın yaşandığı yerdeki fırıncının yalanlarının birer birer ortaya çıktığını söyledi. Yeni görüntüler ile birlikte bir- çok şeyin açığa çıktığını aktaran Gürkan Korkmaz şunları söyledi: “Fırın sahibi kameranın çalışmadığını hatta bozuk olduğunu beyan ediyordu. Ondan sonra kayıtların uzman ellerce silindiği tespit edildi. Kayıtların açılmasından sonra fırın sahibinin birçok yalanı ortaya çıkmış oldu.” 
 
gurkankorkmaz-hatay-cankiri-sozcu-resim-08.jpeg
 
Gürkan Korkmaz
 
'POLİS SIYRILAMAZ
Kardeşini dövenlerin içinde bir polisin de bulunduğunun ortaya çıktığını söyleyen Korkmaz, “Sadece bir polisin olaya karışmış olma ihtimali mümkün değil. O gün orada çok sayıda polis var. Polis ‘karışmadım, suçum yok’ deyip olaydan sıyrılamaz” diye konuştu. Görüntülerde polisin Ali İsmail’i darp ettiğinin görüldüğünü vurgulayan Gürkan Korkmaz şöyle konuştu: “Bu darplar sonucunda Ali İsmail maalesef vefat etti. ‘Bu eylemi polisler yapamaz. Türk Polisi böyle bir şey yapmaz’ diyen Eskişehir Valisi Azmi Tuna’ya da cevap oldu. Eskişehir Emniyet Müdürü henüz bir açıklama yapmış değil. Orada kimlerin görevli olduğunu, bire bir darp olayına iştirak etmemişse de buna engel olmayan diğer polisler için de gereken işlemlerin yapılması için başvuruda bulunacağız. Bundan sonraki süreçte hukukun kendilerine izin verdiği her türlü yolu kullanacağız. Bu, sadece Korkmaz ailesinin davası değil. Bu, Eskişehir’in, Türkiye’nin davası. Bundan sonra anaların ağlamaması, evlatların yitirilmemesi için umarım bu dava örnek olur.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler