Hani yalandı!

Hani yalandı!

Diyarbakır'da çocuklara tecavüz skandalının belgeleri ortaya çıktı.

Diyarbakır’da yaşları 6 ila 10 arasında değişen üç kardeşin, iki yıl boyunca merkez Yenişehir ve Eğil İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli üç polis memurunun cinsel taciz ve tecavüzüne maruz kaldığı iddiaları yeninden gündemde. İlk olarak nisan ayında haberlere konu olan olay, dün bir twitter kullanıcısının çocukların babası ile yaptığı görüşmeyi twitter’da anlatması üzerine sosyal medyanın gündemine oturdu. Emniyet iddiaları yalanlarken, Evrensel'den Faruk Ayyıldız'a konuşan çocukların babası Mustafa Nejat E. çok çarpıcı bilgiler verdi. Tecavüz iddiasında ısrar eden babanın bizzat verdiği belgeler Diyarbakır Emniyet Müdürü’nün, ‘Bu isimlerde kimse Diyarbakır Emniyetinde görev yapmadı’ ve ‘herhangi bir takipsizlik kararı yok’ iddialarını yalanlıyor.

ÇOCUKLARIN BABASINDAN ÇARPICI BİLGİ VE BELGELER 
Olayın yeniden gündeme gelmesinin ardından tekrar konuşan Mustafa Nejat E. çarpıcı bilgiler sundu. Baba Mustafa Nejat E.’nin Evrensel'den Faruk Ayyıldız'a verdiği belgelerden biri Diyarbakır Emniyet Müdürünün “Söz konusu isimde kimse Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görev yapmadı” iddiasını diğeri de ‘Savcılığın takipsizlik kararı verdiği doğru değil’ iddiasını yalanlıyor. 

- Olayın başlangıcını anlatır mısınız? 

2013’ün haziran ayında kızım, ‘Baba bilmediğin bazı şeyler var’ diyerek yaşadıklarını bana anlattı. Çocukların annesine sordum, böyle bir durum olmadığını, çocukların yalan söylediğini ifade etti. Kızım ‘var’ diye ısrar edip, kendisini hastaneye götürmemi istedi. Tanıdığımız olan bir hastaneye götürüp, kontrol ettirdik. Bu çocuğu perişan etmişler dediler. Hastaneden, annesini aradım. ‘Yarın savcıya gideceğiz, her şeyi anlatacaksın’ dedim. Ben eve geldikten, 20 dakika sonra eve polisler geldi. “Burada bir kadın zorla tutuluyormuş” dediler, çocukların annesi polislerle birlikte gitti. Bir daha da kendisini görmedik. Karakolda polislerden şikayetçi oldum. Sabah 09.00’da çocuklarla birlikte çocuk şubeye gitmemizi istediler. Oradan rutin kontrol için hastaneye götürdüler. Daha sonra çocuk izleme merkezinden gelenler ayrı odalarda çocuklarla görüştüler. Çocukların anlattığına göre, karakolda biz odada çay içerken, polis F.B, oyun odasına girerek ‘Yüzleşmeye gittiğinizde bizim ismimizi vermeyeceksiniz’ diye tehdit etmiş. Savcı çocukların ifadesini aldı. Çocukların adres tespitinde evini tarif ettiği polis memuru O.K, çocukları tanımadığını söylemiş.

‘SİLAH GÖSTERİP AKILLI OL DEDİLER’

- Polisler sizi tehdit etti mi?

Çocuğumu okula götürürken, evimin önünde polis arabasından silah gösterip, işaret parmağını sallayarak tehdit ettiler. Devamında da sözlük olarak; ‘Polislerle uğraşma, akıllı ol’ diye tehdit ettiler.

‘POLİSLERLE YÜZLEŞELİM’
- Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü adı geçen kişilerin polis olmadığını açıkladı. Buna ne diyorsunuz?

Emniyet eğer açıklamasının arkasında duracaksa, polislerle yüzleşelim. Çocukları da yüzleştirelim. Diyarbakır’da görev yapan bu kadar polisin içerisinde çocuklar, üç tane polis ismi verdi. İlçe nedir bilmeyen bir çocuk Eğil ilçesini nereden biliyor, oraya giden yolu nereden biliyor? Biz mi yalan söylüyoruz, onlar mı kaçıyorlar görelim. Yüzleşmeye hazırız. 

- Çocukların psikolojisi ne durumda şu an?

Çocukların psikolojileri iyi değil ama ilgileniyoruz. Yaşadıklarından dolayı üzerlerinden atamıyorlar. Yaşları henüz küçük. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hiçbir girişimde bulunmadı. Kendi imkanlarımızla, psikiyatriye götürüyoruz.

EMNİYET MÜDÜRÜ’NÜN YAPTIĞI AÇIKLAMA
Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Diyarbakır’da polislerce 3 çocuğa tecavüz edildiği iddialarını yalanladı. 

Twitter’den iddiaları yayınlayarak yeniden gündeme getiren kişinin psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu öne süren Böğürcü, bu kişinin daha önce de ‘kamu görevlilerine iftira’ suçundan hakkında işlem yapılan M.E. olduğunu söyledi. İddialarda adı geçen polislerin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görev yapmadığını söyleyen Böğürcü, olayla ilgili soruşturmada takipsizlik kararı alındığı haberlerinin de gerçek olmadığını öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler