Hanımlar Lokalini milletvekili Şahin açtı

Hanımlar Lokalini milletvekili Şahin açtı

Çankırı Belediyesi’nce Abdülhalik Renda Mahallesinde düzenlenen Hanımlar Lokali törenle açıl

Açılışa AKP Milletvekili Av. İdris Şahin başta olmak üzere STK temsilcileri, bayanlar ve çocuklar katıldı.

Terörü lanetleyerek açılış konuşmasını başlayan Belediye Başkanı İrfan Dinç “Çankırılı hanımların evlerinde dört duvar arasında yaşamaları bizleri her zaman rahatsız etmiştir. Onların her alanda kendilerini geliştirmesi için belediye olarak çok değişik kurslar düzenliyoruz. Aile içi iletişim ve kişisel gelişim seminerleri, sinema günleri ve çeşitli kültürel etkinliklerle hanımların kendilerini geliştirmelerine katkı sağlıyoruz. İnanıyorum ki, bir anne kendini ne kadar geliştirirse, yetiştirdiği çocuğu da aile eğitimi noktasında istenilen seviyeye gelecektir. Çankırılı hanımları belediyemizin hanımlar lokaline bekliyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN DİNÇ: KADINLARIMIZIN İSTEKLERİNİN EMRİNDEYİZ

Hanımların her şeye layık olduğunu da belirten Başkan Dinç “Biz hanımlar için yaptıklarımızı nutuklarla, söylemlerle değil, icraatlarla göstermek istiyoruz. Bundan dolayı da her zaman Çankırı Belediyesi olarak kadınlarımızın isteklerinin emrindeyiz. Burası iddia ediyorum ki Çankırı’nın bir numaralı spor salonu oldu” dedi.

Hedeflenen ölçünün daha da yüksek olduğunu söyleyen Dinç “Bir başlangıç olsun diye ilk olarak buraya bu lokali açtık. DDY ile mutabakat halindeyiz. Bu lokalimizin daha büyüğünü yine bu mahallede ve Buğday Pazarı Mahallesi ve Fatih Mahallesi ortak alanına yapacağız. O mahaller içinde 80. Yıl Parkı yanında bir yerin mülkiyetini aldık. Yakın zamanda orası da faaliyete geçecek” dedi.

“Sunduğumuz hizmetlerde kaliteye önem veriyoruz” diyen Başkan Dinç “Kalite için her şeyi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. İnsanlarımızın sosyal yaşamına ve eğitimine katkıda bulunmak bizim için çok önemli. Hanımefendilerin model olacak fikirlerini bekliyoruz” dedi.

Başkan Dinç “Çalışmalarımız sadece seçim dönemlerinde değil. Bizi takip edenler bunu gayet iyi bilir. Bizim Çankırı’ya hizmetimiz her zaman daimdir” diyerek konuşmasını tamamladı.

ŞAHİN: HANIMEFENDİLER HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK

Açılış konuşması sonrasında milletvekili Av. İdris Şahin “Bugünkü açılışı buruk bir şekilde gerçekleştiriyoruz. İki gün önce Diyarbakır Silvan’da meydana gelen menfur saldırı sonrasında 13 tane vatan evladımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Bir vatan toprağının bu güzel millete amade olunması, sunulabilmesi için şehitler verilecek. Bu gayet normal ve doğaldır. Ama cepheden karşı karşıya bir vuruşmayla gerçekleşen şehitliklerde çok da işin özü itibari ile şahadet şerbetini içen kardeşlerimiz adına çok da fazla bu kadar etkilenmiyoruz. Ama ufak ihmallerle gerçekten ana kuzusu bu kadar yavrumuzun, kardeşimizin şehit olması Türkiye genelinde hepimizi ayrı bir hüzne boğdu. Cenab-ı Allah inşallah bu kardeşlerimizi cennetinde şehitlik mertebesiyle en güzel şekilde karşılar. Ailelerine sabır diliyorum” dedi.

Hanım kardeşlerimizin etkinlikleriyle "Türkiye’ye marka şehir oluyoruz” diyen Şahin “Hanımefendiler her şeyin en iyisine layık.” dedi.

Ankara’da hanımlar lokalinin daha iyi bir yerde faaliyet göstermesi için geceli gündüzlü çalışmalar yaptıklarını belirten Şahin “Bizim hadiseye bakış açımız hizmet odaklıdır. Biz Ankara’da Çankırı’yı bütünüyle düşünüyoruz. Bizler siyaset yaparken olaylara ideolojik yaklaşmıyoruz ve yaklaşmayacağız da” dedi.

Konuşmalar sonrasında açılış katılımcılar tarafından gerçekleştirildi ve lokal gezildi.

Çankırılı hanımların dayanışma ve kaynaşmalarını hedefleyen Hanımlar Lokali’nde hanımlar, step, aerobik, kondisyon plates yapabilme imkanına sahip olurken bilardo, masa tenisi, satranç, air hokey, langırt oynayabilecekler. Çocuk oyunları grubu ve kafeterya hizmetlerinin de sunulacağı Hanımlar Lokalinde ayrıca iğne oyası, kurdela nakışı ve tel kırma kursları da verilecek.

Bir günde dönüşümlü olarak yaklaşık 1500 kişiye hizmet verebilecek olan lokale kayıtlı üyeler girebilecek. Hanımlar Lokalinden yararlanmak isteyenlerin üye kayıtları da Abdülhalik Renda Mahallesi Yanlar Caddesi Reyhan Apt. (İstasyon üzeri) adresinde başladı. Yıllık aidat ücretinin 50 TL olduğu bin m2 alanlı lokal sabah 08.30'dan akşam 20.00’ye kadar hizmet verecek.

Kaynak: Karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler