Hasan Eryılmazın ilginç geçmişi

Hasan Eryılmaz'ın ilginç geçmişi

Bahçelievler katliamını soruşturdu; Bakan Güneş, kan verdi; Baykal, nikah şahidi oldu; Milletvekili dövdü, açığa alındı; Yeşil’in fihristinde telefonu vardı.

Emekli emniyet müdürü Hasan Eryılmaz’ın aracında tek kurşunla vurulmuş halde ölü bulunması, şok etkisi yarattı. Eryılmaz’ın olay yerindeki beylik silahının, merminin giriş izi ile ters yönde olması, cinayet kuşkusunu da arttırdı.

1978-79 yıllarında Ankara Emniyet Müdürlüğünde Başkomiser rütbesi ile Cinayet masası amirliği yapan Eryılmaz, 7 TİP’linin öldürüldüğü Bahçelievler katliamı, 5 kişinin öldürüldüğü Balgat Katliamı ve belediye otobüsünün tarandığı Piyangotepe katliamı olaylarını da soruşturmuştu. Bahçelievler katliamında Abdullah Çatlı, Balgat ve Piyangotepe katliamlarında ise idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu ile Ali Bülent Orkan rol oynamıştı.

BAKAN GÜNEŞ KAN VERDİ
Cinayet masası amiriyken Ankara’nın Aşağı Ayrancı semtinde bir hücre evine yapılan baskında ağır yaralanan Eryılmaz’a, dönemin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş kan vermişti.

12 Eylül sonrası Siyasi Şube Müdürlüğü de yapan Eryılmaz, bir çok terör operasyonuna katılmış,  Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ve İnşaat Emlak Daire Başkanlığı görevlerinin ardından, üç yıl önce de emekli olmuştu.

BAYKAL NİKAH ŞAHİDİ
CHP eski lideri Deniz Baykal da, Eryılmaz’ın oğlunun nikah şahidiydi. Baykal, 2000 yılında Sağlık Bakanı Osman Durmuş ile birlikte, Hasan Eryılmaz'ın oğlu Oğuz’un nikahına katılarak şahit olmuştu.

AÇIĞA ALINDI
Eryılmaz Ankara Emniyet Müdür yardımcısı olduğu dönemdeki bir toplumsal olay sonrası da açığa alındı. Mamak’taki gösteride Refah Partisi Ankara milletvekili Ömer Faruk Ekinci’in dövülmesinden sorumlu görülen Eryılmaz, açığa alındı ve soruşturma sonucu göreve iade edildi.

YEŞİL’İN FİHRİSTİ…
Şubat 1995’de Ankara’da gözaltına alınan ‘’Yeşil’’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın telefon fihristinden Hasan Eryılmaz’ın da adı ve telefonu çıkmıştı. Poliste dövülen ve kaburgaları kırılıp MİT tarafından tedavi ettirilen Yeşil’in fihristinde, Mehmet Eymür, İbrahim Şahin, Abdullah Çatlı’nın telefonlarına da rastlanmıştı.

OKTAY, ARDA VE ERYILMAZ
Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay da, 25 Şubat 2009 günü Dikmen semtinde aracının içinde ölü bulunmuştu. Oktay’ın ölümündeki sır perdesi henüz aralanamadı.

Emniyet Genel Müdürlüğü eski Asayiş Daire Başkanlarından Taner Arda da, kayıtlara intihar olarak geçen bir olay sonrası hayatını kaybetmişti. Eryılmaz, 12 Eylül döneminden sorumlu tutulanlar hakkında yapılan suç duyurusundaki listenin 104’üncü sırasında yer alıyor ve işkence ile suçlanıyordu.

Kaynak: gazeteport.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler