Hasan Palaz: Ekşi yemiş olsak zaten gelmezdik

Hasan Palaz: Ekşi yemiş olsak zaten gelmezdik

TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın TÜBİTAK ve TİB'e yaptığı usulsüz dinleme operasyonu sonrası mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Hakkında verilen adli kontrol kararına itiraz edeceklerini belirten Palaz, “Bu davalar için yurt dışından döndük. Ekşi yemiş olsak zaten gelmezdik. Yurt dışına gitmişiz, işimizi kurmuşuz, gelmezdik. Adli kontrol veriliyor anlamlı değil ama şuan ki adalet sistemi böyle karar verdi” dedi.

Palaz, adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hakların genel bir suçlama olduğunu kaydeden Palaz, “Kanıt yok. Suçsuz olduğunu ispat et, anlat diyorlar. Önce savcı bey aynı şekilde yaptı, sonra hâkim bey. Hâkim beye sordum suçumuz ne, kanıt ne elinizde? İşte casusluk devleti bölmek. Yarın bir gün sokaktan birini tutarsınız aynı şekilde ‘sen birini öldürmüşsün, öldürmediğini ispat et.’ Böyle bir şey olabilir mi? Net suç, kanıt önümüze konmuyor” ifadelerini kullandı.

4 KİŞİ TUTUKLANDI
Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü operasyondan sonra hakkında gözaltı kararı verilen 28 kişiden 26’sının savcılık ifadesi tamamlandı. 26 kişiden 15’i serbest bırakılırken 11’i mahkemeye sevk edildi. 11 kişiden Özgür Ö., Hasan P., Hamza D., Ali T. ve Adil B. adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken Halil Ç. ve Barış Y. ise serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlardan Nihat Ş., İsmail B., Bülent K., ve Ferhat S. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananlar adliyenin arka tarafından çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler