Hasan Palaz telefon dinleme iddialarını çürüttü İZLE

Hasan Palaz telefon dinleme iddialarını çürüttü İZLE

TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, katıldığı bir televizyon programında kendisi ile ilgili ortaya atılan kriptolu telefonları dinleme iddialarını çürüttü.

BUGÜN TV'de Tarık Toros'un sunduğu Merkez Siyaset programına katılan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz,17-25 Aralık Yolsuzluk Operasyonları sonrasında ortaya çıkan ses kayıtları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Palaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın “Tapelerin montaj olduğunu hissediyorum” ifadelerinin aksine, ses kayıtlarının kesinlikle montaj olamayacağını söyledi.

Tapelerin montaj olduğuna yönelik hazırlanan raporu sosyal medya üzerinden bulup okuduğunu söyleyen Hasan Palaz, "Bende onun üzerine YouTube'daki ses kayıtlarını alıp, açık kaynak bir yazılımla inceledim, ne olduğuna baktım. Yani onların montaj olması mümkün değil. O kadar tabii, doğal şeyler ki. Montaj olması mümkün değil. Ben o zamanlarda söylemiş ve 'O şekilde araya kelime koyup, o duyguları, hisleri verebilecek  bir montaj yapsanız, onu zaten Hollywood kullanır.' gibi bir benzetme yapmıştım.” ifadelerini kullandı.

MONTAJ DİYE RAPOR VERENLER...
Palaz, ses kayıtlarının montaj olduğuna yönelik hazırlanan raporda öne sürülen gerekçeleri  komik bulduğunu ve onları lisans eğitimi almış birilerinin öne süremeyeceğini ifade etti. “Hece hece montaj yapılabilse ve insan doğal olduğuna kanabilse, öyle bir teknolojiniz olsa bunu Hollywood kullanır.” diyen Palaz “Böyle bir teknoloji olsa, Hollywood bunu oturduğu yerden bilgisayarda Almancasını, İngilizcesini, Türkçesini oluşturur, bütün ülkelere o dilde yollar. Niye seslendirme sanatçılarıyla uğraşsın. Yani böyle bir teknoloji yok dünyada. Bakın burada çok iddialı bir şey söylüyorum. Lisans eğitimi almış bir kişi o gerekçeleri öne süremez.” şeklinde konuştu

TÜBİTAK'IN BÖYLE BİR İMKANI YOK
Kendisi ile ilgili kriptolu telefonları dinlediği ve bunları montajladığına yönelik iddiaları da değerlendiren Hasan Palaz, "Karşı tarafın klasik mağdur olma gibi bir olayı var. Sürekli kendilerini mağdur göstermeye çalışıyorlar. Şöyle bir saçmalıkta var. Kriptolu telefonlarımı dinlediğime dair saçma şeyler söylüyorlar. TÜBİTAK'ın dinleme gibi bir durumu da, imkanı da yok zaten. Ayrıca birde montaj yapmışım. Bende diyorum ki, sayın Başbakanı, şuan ki Cumhurbaşkanı her gün saatlerce televizyona çıkıyor, konuşuyor. O insandan ses örnekleri alacaksanız, kriptolu telefonları dinlemekle niye uğraşasınız? Ama şimdi bunlar bütün iddiaları sayıyorlar ki, her şeyi ortaya koyuyorlar. Ama o zaman çelişkiler ortaya çıkıyor. Ya ben kriptolu telefonlarını hem dinleyip, hem niye montaj yapayım? Öyle bir teknoloji varsa zaten her gün televizyonlarda çıkıp her yerde konuşan bir insanın ses kaydı için kriptolu telefon dinlemesine gerek yok ki. Yani o kadar saldırıp o kadar anlamsız şeyler söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

İŞTE O KONUŞMALAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler