Hasan Sopacı: Makam aracını gönderdim!

Hasan Sopacı: Makam aracını gönderdim!

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı "Çalışanların maaşı 8 aydır ödenmemiş" dedi ve...

30 Mart seçimleri sonrasında belediye başkanlığı koltuğuna oturan Hasan Sopacı "Çerkeş Belediyesi'nin içerisinde bulunduğu sorunlar saymakla bitmez" dedi.

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye konuşan çiçeği burnunda başkan Sopacı "2013'den 5, 2014'den de 3 ay maaş alamayan belediye personelinin sıkıntılarını aşmak zorundayız. Gün fedakarlık günü. Ben makam aracını gönderdim. Kendi aracıma biniyor, mazotunu da kendin dolduruyorum" dedi.

"MAKAM ARACINI GERİ GÖNDERDİM"
Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çerkeş Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğum ilk günden itibaren karşı karşıya geldiğimiz sorunları aşma mücadelesi veriyorum. Seçildiğimin ilk saatlerinde, başkanlık koltuğuna oturmadan belediye çalışanlarının 'Hamamda kömür bitti. Odun yok' telefonlarıyla mesaim başlamıştı. Bu durumu görevi devralırken de dile getirmiştim. Makam aracı kiralama sözleşmesiyle hizmet veriyormuş. Sözleşmedeki rakamı görünce geri gönderdim. Kendi aracımı makam aracı olarak kullanıyor, deposunu da kendi cebimden dolduruyorum."

"MAAŞ ALMIYORUM"
"Belediyede çalışanlar son 8 aylık maaşlarını alamamışlar. Ben de gelir gelmez ödeyecek durumda değildim. Halen çalışanların maaşları ödenmedi. Ancak gördüğüm şu ki; 30 Mart'tan önce 4'e maledilen hizmet bugün 1'e malediliyor. Bununla birlikte belediye personeli de çalışmaya başladı. Bunlar güzel şeyler. Belediye'den alacaklıların birçoğu haciz işlemi başlatmış durumda. Benim de böylesi sorunlar yaşanırken maaş almam düşünülemez."

"BELEDİYE BİNASINI AK GRUP REVİZE EDİYOR"
Vedat Beki'nin "Belediyede makam odalarını ve de dış cepheyi, belediye ile iş yapma ihtimali olan bazı işadamlarının karşılıksız olarak düzenledikleri iddiaları var. Bununla birlikte bir de belediyeye yeni araç bağışlanmış. Bu iddialarla ilgili yanıtınız nedir?" şeklindeki sorusuna Başkan Sopacı "Çalışmalarda kullanılan malzemeleri Çerkeşli işadamları sağladı. İşçilik hizmetini ise AK Grup yapıyor! Partimizin gençlerinden oluşan bir grup. Öte yandan bağış olarak bir araç aldık. O doğru." dedi.

"BELEDİYENİN BORCU 15-17 MİLYON ARASI"
Çerkeş Belediye Başkanı Sopacı'ya "Devraldığınız belediyenin toplam borcu konusunda rakam vermeniz mümkün mü?" şeklindeki soruyu ise; "Bugün itibariyle bu borcun 15-17 milyon tl arasında olduğu görünüyor. Ancak kesin rakamları önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğim geniş katılımlı bir basın toplantısında açıklayacağım" şeklinde cevaplandırdı. Başkan Sopacı sözlerinin devamında "Teslim aldığım Çerkeş Belediyesi bugün için ülkenin en sorunlu belediyesidir. Lakin çinde bulunduğumuz darboğazdan biran önce kurtulmanın yollarını bölge milletvekillerimiz, il başkanımızla birlikte arayışımızı sürdürüyoruz. 25 yıldan bu yana hizmetten mahrum kalmış Çerkeş'in yeniden ayağa kalkması yönünde ter akıtıyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler